AC Kajaani koki kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Vaasan Palloseura haki Kajaanista 1-3 vierasvoiton.

AC Kajaanin kokoonpanosta puuttui edelleen tähtihyökkääjä David Popa, joka palaa mahdollisesti ensi viikolla takaisin harjoituksiin ja puolustaja Sharp Räsänen, joka oli flunssan vuoksi sivussa.

Ensimmäinen puoliaika

AC lähti otteluun ylhäältä painostaen ja kovasti hyökäten ja halliten palloa ja saikin ensimmäisen maalipaikan vähän varkain, kun viidennellä minuutilla laituri Husssein Mohamed kikkaili itsensä vapaaksi ja keskitti ylärimaan. Heti minuutti aiemmasta, Mauro Severino pääsi tykittämään kaukaa oikealla jalallaan, mutta VPS vahti Tuomas Pöyhönen torjui pallon vasemmasta yläkulmasta.

VPS:n ensimmäinen kunnon hyökkäys päättyi hieman tuurillakin keskityksen kautta Omar Gayen jalasta omaan maaliin kun 12 minuuttia oli pelattu. Vieraat saivat pienoisen otteen johtomaalista ja iskikin uudestaan vain pari minuuttia aiemmasta, kun Strandvall keskitti matalana palloa eteenpäin ja Puro puski pallon yläkulmaan. 26. minuutilla VPS:n nopea hyökkääjä Sillah pääsi juoksemaan maalipaikkaan, mutta Severi Ikäheimo torjui hienosti jalallansa.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliskon päättymistä Reza Heidari pääsi laukomaan hienon kuvion päätteeksi yläkulmaa kohti, mutta VPS maalivahti torjui jälleen kovan laukauksen.

Kuvassa vas. Joakim Ärilä ja oik. viime kaudella AC:ssa pelannut Samuel Mahlamäki

Toinen puoliaika

Toista puoliaikaa kesti kauan, kunnes ensimmäinen kunnollinen maalipaikka syntyi. Vasta kun pelikellossa oli 70 minuuttia, Mohamed keskitti vasemmalta laidalta ja toppari Mikko Pitkänen pääsi puskemaan, mutta pusku meni niukasti yli maalin.

Neljä minuuttia aiemmasta, sai kotijoukkue vihdoin pallon maaliin, kun Heidari heitti ristipallon Mohamedille joka keskitti pallon matalana maalille ja se kimpoili Vaasalaismiehistöstä Pöyhösen längeistä sisään. Maali jäi kumminkin laihaksi lohduksi, sillä vain pari minuuttia kavennusmaalista, pääsi VPS iskemään illan kolmannen, kun Sillah keskitti maalin eteen, josta Sarr pääsi tuikkaamaan pallon häkkiin.

Takaa-ajoa vaikeutti Reza Heidarin toinen keltainen kortti 81. peliminuutin kohdalla, kun Kajaanilaispelaaja tuli tilanteeseen myöhässä ja taklasi VPS peluria.

Kotijoukkue sai vaan kerran pallon maaliin, vaikka erikoistilanteitakin oli useita.

Lumijärven kommentit pelistä

– Pelisuunitelman toteutus toteutui muilta osin kyllä, mutta oltiin maalintekotilanteissa jälleen hieman vastustajaa heikompia. Oltiin myös epäonnekkaita ja minun mielestä oltaisiin ansaittu enemmän. Viimeistelyssä ja viimeisen syötön laadussa on vielä paljon parannettavaa. Ei saatu vieläkään kahta hyvää puoliaikaa, mutta suunta on hyvä, paljon on vielä kehitettävää joka osa-alueella. VPS ansaitsi voiton, mutta kieltämättä he olivat onnekkaita kahdessa ensimmäisessä maalissa. 

Kolumnin ottelun 3 tähteä

★ Omar Gaye (ACK)
Hyviä keskityksiä, haastoja ja syöttöjä läpi ottelun. Oma maali pois lukien pelasi hyvän ottelun.

★★ Samba Sillah (VPS)
Nopea pelaaja joka loi hyviä tilanteita ja juoksi myös itse maalille ja loi tilanteita. Oli mukana parissa VPS:n maalissa.

★★★ Tuomas Pöyhönen (VPS)
Hyviä torjuntoja ja oli iso palanen VPS:n voittoon.


AC Kajaani vs VPS
1-3 (0-2)

13′ Oma maali
16′ Eetu Puro
73′ Oma maali
78′ Mamodou Sarr

Yleisömäärä: 67

AC Kajaanin kokoonpano: Ikäheimo, Kytilä, Pitkänen (Hoffren 76′), Kemppainen, Omar Gaye, Mohamed, Ärilä, Heidari, Zolameso, Kult, Severino

Maalikooste


AC:n seuraava ja viimeinen lohko-ottelu käydään Kokkolassa KPV:n vieraana ensi viikolla.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK