Väinön ja Tatun debyytit jännitetty – “Lisää kovuutta ja pallo liikkeelle”

tatu ja väneAC Kajaanin kausi Kakkosen pohjoislohkossa on sujunut ilahduttavasti kärkikahinoissa. Mukavasti karttuneen pistetilin lisäksi kauden positiivista antia on ollut usean nuoren kajaanilaislupauksen debyytit Kakkosen tasolla.

Ensiesiintymisensä AC:n paidassa ovat tehneet Väinö Juntunen, Tatu Hoffren, Olli Karppinen, Mikael Vuorenmaa, Santeri Nukarinen ja Severi Manninen.

Toistaiseksi vakuuttavimmin ovat esiintyneet Juntunen ja Hoffren. Päävalmentaja Jarmo Korhonen palkitsi kaksikon hyvät otteet harjoituskentällä nostamalla heidät ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Kakkosessa, kun AC Kajaani kaatoi reilu viikko sitten TP-47:n 1-0 Torniossa. Hoffren sai jatkaa aloituksessa, kun AC kaatoi sunnuntaina kärkikamppailussa FC YPA:n maalein 1-0. Kipeänä ollut Juntunen seurasi YPA-ottelua vaihtopenkiltä.

Debyyttinsä Kakkosessa kaksikko teki jo ennen Torniota – Hoffren tuli vaihdosta sisään kesäkuussa GBK-kotipelissä ja Juntunen heinäkuun alussa Kokkolassa KPV:ta vastaan.

– Kun ekaa kertaa pääsi kentälle, oli näytönhaluja, mutta hieman myös jännitystä, Hoffren muistelee.

– Kentälle meneminen ekan kerran jännitti sillä tavalla sopivasti. Fiilis oli ihan huippu, Juntunen säestää.

Yhteistyöseura Hakasta arvokasta kokemusta

Juntunen ja Hoffren pelasivat viime kaudella FC Tarmossa A- ja B- junioreiden ykkösdivisioonaa. Hyppäys junioreiden divarista miesten Kakkoseen on valtava, mutta Kolmosessa pelaavan yhteistyöseura Kajaanin Hakan matsit tarjosivat hyvän ponnahduslaudan miesten peleihin.

– Onneksi Hakan kautta sai kolme 90 minuuttista alle, että oli pelituntumaa ennen Kakkosen debyyttiä. Mielelläni olisin tehnyt sen aikaisemminkin, mutta pääasia, että tuli tehtyä. Se oli mukava harppaus eteenpäin jalkapallouralla, viime torstaina 18 vuotta täyttänyt Hoffren sanoo.

Vuoden nuorempi Juntunen aloitti kauden Hakassa, mutta tuli seurayhteistyön myötä tunnustelemaan ammattilaisten vauhtia AC:n harjoituksiin kesäkuussa.

– En todellakaan odottanut, että olisin murtautunut pelaamaan näin nopeasti, mutta ei ole valittamista, Juntunen naurahtaa.

Kovuutta ja tempoa enemmän kuin koskaan

Kaksikon pelipaikat ovat löytyneet toistaiseksi keskikentältä. Hoffren on raastanut jämäkästi AC Kajaanin konehuoneessa ja Juntunen paiskinut hommia keskikentän vasemmalla laidalla. Molemmat nimeävät suurimmaksi muutokseksi junioripeleihin ja Kolmoseen verrattuna Kakkosen kovuuden ja pelitempon.

– Mielestäni olen silti pärjännyt ihan hyvin lukuunottamatta joitain pallonmenetyksiä. Vielä tulee liikaa jäätyä miettimään, mitä pallon kanssa tekisi seuraavaksi, Hoffren arvioi.

– Kunnon puolesta Kakkosessa pärjää ihan hyvin, mutta pelikovuutta pitäisi varmaan saada vielä aika paljon lisää, Juntunen hymähtää.

“Hienoa olla mukana akatemiassa”

Muun muassa näitä ominaisuuksia hiotaan paremmiksi uudessa AC Kajaanin akatemiassa, jonka tarkoituksena on auttaa motivoituneita nuoria pelaajia urallaan eteenpäin. Akatemiaan kutsuttiin aluksi mukaan Hoffrenin ja Juntusen lisäksi Aleksi Fomin ja loukkaantumisestaan toipuva Severi Manninen.

Akatemialaisia huippupelaajiksi ovat päävalmentaja Korhosen lisäksi auttamassa fysioterapeutti Riina Kukkonen sekä kajaanilainen futislegenda Pekka Kemppainen.

– Kuulostaa hyvältä, että nuoria pelaajia ajetaan sisään. Jännä nähdä miten systeemi lähtee toimimaan. Hienoa, että pääsin itse mukaan, Hoffren toteaa ja tiivistää varmasti samalla kaikkien akatemiaan valittujen ajatuksia.

Eetu Setänen

Linkki eilisen pelin otteluraporttiin:

[gdlr_button href=”https://ackajaani.fi/isannat-selviytyivat-heinakuun-ainoasta-kotipelista/” target=”_self” size=”medium”background=”#ba211e” color=”#ffffff”]AC Kajaani – YPA[/gdlr_button]

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK