AC Kajaani avasi Ykkösen kauden 2020 tasaamalla pisteet Jaroa vastaan lukemin 2-2 (1-1)

Kokoonpanosta poissa olivat Tomi Kult, Mikko Pitkänen ja Hannes Seikkala.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkue otti kuskinpaikan heti ottelun alkuvaiheessa ja tilanteita luotiin, kunnes 20:n peliminuutin jälkeen Geoffrey Acheampong pääsi viimeistelemään Erfan Zenelin läpisyötöstä pallon maaliin. Ottelussa oli paljon sähköä ja 10 minuuttia FF Jaron tasoitusmaalin jälkeen nähtiin jo ensimmäinen punainen kortti, kun Jim Myrevik taklasi Juuso Kemppaista ja loukkasi samalla itseänsä ja sai toisen varoituksen. AC sai pallon ylärimaankin, mutta tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

– Kokonaisuus hyvä, viimeistelyssä pitää olla parempia, oli niin monta paikkaa tappaa tuo peli, kommentoi Mika Lumijärvi.

Toinen puoliaika

Toinen puolisko jatkui kajaanilaisten otteessa, mutta 10 minuutin pelin jälkeen Jules Samnda sai suoran punaisen kortin taklattuaan boksin sisässä Johan Brunellia, joka kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Kelloa ei pysäytetty ja aikaa kului noin. 20 minuuttia, kunnes peliä voitiin jatkaa. Koko AC Kajaanin joukkueelta pikaisia paranemisia Brunellille! 

Tilanteesta seurasi rangaistuspotku, jota tuli ampumaan Anthony Olusanya, mutta kroatialainen maalivahti Deni Kaksa venytti itsensä huipputorjuntaan oikeasta kulmasta ja tilanne säilyi tasanumeroissa. Paria kymmentä minuuttia tästä, pääsi Geoffrey Acheampong tykittämään hyvän näköisellä laukauksella kohti maalia, eikä Jaron maalivahti Emil Öhberg voinut pitää kutia ulkona maalista, vaikka saikin sormet väliinsä.

AC sai useita paikkoja, josta ratkaista peli, mutta viimeistely ontui. Lähimpänä oli David Popa joka pääsikin puskemaan pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Legendaarinen lausahdus, jos et tee paikoista, kaveri kyllä tekee, piti kutinsa ja viimeisillä sekunneilla Severi Kähkönen pääsi puskemaan pallon maaliin.

– Vastustaja pystyi viimehetkillä tekemään maalin ja se oli ihan tekomaali. Ei tarvitse muuttaa oikeastaan mitään, vaan olla hieman terävempi viimeistelyssä ja boksipuolustamista pitää tietenkin parantaa, sanoi Lumijärvi.

Geoffrey Acheampongin mietteet pelin jälkeen

– Oli ihan hyvää peliä kauden ensimmäiseksi peliksi ja kolmen kuukauden pelitauon jälkeen, keskittymisen herpaantumista loppuhetkillä, josta tasoitusmaali tuli. Treeneissä pitää katsoa yksi tai kaksi asiaa joissa parantaa ja tehdä seuraavassa pelissä enemmän maaleja. Vaikka pääsinkin tekemään pari maalia, sillä ei ole mitään väliä, jos tulos on pettymys. Aina omassa pelissä on parannettavaa.

Oli yllättävää, että näin pienestä kaupungista löytyi oma faniporukka, joka piti hyvää mekkalaa läpi ottelun, kun olet väsynyt ja tiedät että sellainen porukka on katsomossa huutamassa ja motivoimassa, on mukavempaa pelata ja painaa menemään. Meidän pitää vaan parantaa, että fanit saavat sitä mitä haluavat, eli voittoja.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ Geoffrey Acheampong (ACK)
Kaksi maalia, kokonaisvaltaisesti hyvä ottelu

★★ Deni Kaksa (ACK)
Torjui rankkarin ja pelasi perusvarman ottelun

★★★ Anthony Olusanya (Jaro)
Vaikka missasi rankkarin, teki ensimmäisen maalin ja syötti jaron tasoitusmaalin


AC Kajaani vs FF Jaro
2-2 (1-1)

Yleisömäärä: 500

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Kato, Samnda, Räsänen, Kemppainen, Acheampong, Zeneli, Zolameso (Appiah), Ärilä (Severino), Mohamed (Kytilä), Popa (Unoki)

Kierroksen maalikooste


AC palaa tositoimiin heti viikon kuluttua 4.7 MuSan vieraissa Porissa. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihteestä.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK