Sunnuntaina vieraaksi saapuu PK-37

AC Kajaani kohtaa sunnuntaina Iisalmen PK-37:n Vimpelin Urheilukeskuksessa. Sarjan 12. kierrokselle lähdetään tasaisista asetelmista.  AC:lle kelpaa juhlapelistä ainoastaan voitto.

Kajaanilaisryhmä pelasi torstaina Pietarsaaressa JBK:n vieraana 1-1 tasapelin. Nihkeä tulos jätti tulevaan peliin paljon parantamisen varaa. Toki on hyvä muistaa, että AC on jäänyt viimeksi ilman pisteitä 28.5. pisteputki on siis yli kuukauden mittainen. Sarjataulukossa kotijoukkue on toisena. PS Kemi johtaa sarjaa 24 pisteellä ja vain maaliero erottaa kajaanilaiset kärkipaikasta.

Pietarsaaressa joukkue kärsi ikävän takaiskun, kun loistavasti alkukauden pelannut Ozeais Graciano jouduttiin vaihtamaan kentältä. Graciano kärsii jalkavammasta ja on epävarmaa pystyykö mies pelaamaan sunnuntain koitoksessa. Lisäksi pitkäaikaispotilas Tarmo Koivuranta on edelleen sivussa joukkueen vahvuudesta.

AC Kajaanin päävalmentaja Jarmo Korhonen lähestyy sunnuntain peliä rauhallisesti. Joukkue lähtee parantamaan peruspelaamistaan.
“Vieraspiste oli torstaina tyydyttävä tulos. Harmillisesti emme saaneet alkukaudella hyvin sujunutta syöttöpeliä rullaamaan, vaan päädyimme usein valitsemaan pitkän syötön lyhyen sijaan.”
Korhonen pitää Iisalmelaisryhmää yhtenä sarjan vaikeimmista vastustajista.
“He tulevat tekemään pelissä kaikki temput. PK taistelee sarjapaikastaan ja on mentaalisesti kova joukkue. Taiteluilmettä nähtiin, kun pelasimme huhtikuussa Iisalmessa. Meidän on kaivettava samanlaista taistelutahtoa, mikäli haluamme ottelusta palkinnoksi kolme pistettä.”

Vierasjoukkue PK-37 on tällä hetkellä sarjassa 10.sijalla. Matkaa kahdeksanteen sijaan, joka varmistaa kauden lopussa sarjapaikan on kaksi pistettä. Iisalmelaiset ovat voittaneet tällä kaudella ainoastaan kerran. Voitto tuli Oulun Luistinseuraa vastaan 1.6. Perinteikäs joukkue on tuskaillut kauden aikana maalinteon kanssa. Iisalmelaiset ovat saanet pallon verkkoihin kahdeksan kertaa, mikä on lukemana sarjan toiseksi heikoin. Joukkueesta kannattaa nostaa esille Teemu Leskinen. Mies on tällä kaudella viimeistellyt neljä osumaa, eli puolet koko joukkueen maaleista.

Hyväntekeväisyyttä ja vuosijuhlia

KaPaAlkukevään eräänä aurinkoisena tiistai päivänä AC Kajaanin managerille Kari-Pekka Moilaselle syntyi idea, että seura voisi osoittaa huomiota KAKS:n lastenosastolle. Tämän idean hän markkinoi seuran toiminnanjohtajalle Jani Koivuselle. Herrat päättivät aloittaa idean parissa työskentelyn rauhallisin askelin. Tilanne muuttui entistä todellisemmaksi kuusi viikkoa takaperin, kun toiminnanjohtaja Koivunen oli itse lastenosastolla käymässä. Tuolloin idea muuttui todellisuudeksi ja päädyttiin hyväntekeväisyysottelun järjestämiseen, jonka lipputulot tuloutetaan lyhentämättömänä KAKS:n lastenosastolle. Samassa ottelussa päätettiin kunnioittaa myös Pohjois-Suomen vanhinta seuraa.

Eivät tienneet Kajaanin Virkkusen kahvilassa 19 henkilöä 3.7.1924 seuran perustavassa kokouksessa, että heidän aloittamaansa työtä juhlitaan vielä 90 vuoden päästä. Tuon 90 vuoden ajalle on tapahtunut pieniä ja suuria asioita, jotka ovat muokanneet kajaanilaista jalkapallohistoriaa. Kajaanin Palloilijat olivat perustamassa vuonna 2006 toisena osapuolena nykyistä Kajaanin ykkösseuraa, AC Kajaania. AC Kajaanin toinen perustajajäsen, FC Tarmo, juhlii myös tänä vuonna 75 vuotista taivaltaan. Ottelun aloituspotkun tulee suorittamaan Kajaanin Palloilijoiden riveissä vuonna 1953 pelannut Esko Similä. Kajaanin Palloilijat pelasivat tuolloin Suomen ylimmällä sarjatasolla. Esko Similä juhlii myös omia 80-vuotisjuhliaan tämän vuoden heinäkuussa.

Kajaanin Palloilijoiden 90-vuotis juhlapeli
AC Kajaani – PK-37
Vimpelin Urheilukeskus klo 17

 

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK