Riinan treenit pistävät irvistämään

Mitä yhteistä on Suomen kaikkien aikojen naisuimari Hanna-Maria Seppälällä ja AC Kajaanin puolustuksen lukolla Janne Putaalalla?

Ainakin se, että molempien jäseniä parhaaseen mahdolliseen iskuun virittelee kajaanislaisfysioterapeutti Riina Kukkonen.

Neljättä vuottaan Suomen Uimaliiton hommissa toimiva Kukkonen aloitti tällä kaudella myös AC Kajaanin apuna. Kukkonen on vetänyt alkukauden pelien jälkeen AC:n pelaajille palauttavia harjoituksia. Kukkosen venyttely- ja kehonhallintaliikkeiden tarkoituksena on pitää pelaajien tärkein työkalu, oma keho, parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Pelaajat ovat osaavissa käsissä. Esimerkiksi viime syksynä uinnin MM-kisoissa Barcelonassa sensaatiopronssin kauhonut porilaisuimari Matti Mattsson lähti altaaseen suoraan Kukkosen hierontapöydältä.

Putaala kertookin huomanneensa, että turhaan Kukkosta ei AC:n avuksi ole värvätty.

– Hyviä harjoitteita on ollut. Monipuolisia lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteita, vähän sellaista joogatyyppistä näkökulmaa. Omaankin harjoitteluun on saanut Riinalta lisäjuttuja, Putaala kuvailee.

– Riinan treeneissä huomaa, missä meidän porukalla on eniten kehitettävää. Kun vedetään “rentouttava” aamujumppa, näkyy nimittäin melkoisia irvistyksiä, puolustaja virnistää.

fysteriFysioterapeuttikin oppinut jalkapallosta

Irvistykset eivät tarkoita, ettei harjoittelumuoto olisi suosittu. Kukkonen oli ennen juhannusta uintimaajoukkueen mukana kisamatkalla Ranskassa ja Espanjassa. Hän sai Kajaanista Etelä-Eurooppaan huolestuneen viestin.

– Yksi AC:n pelaajista kysyi, että kai tulen seuraavan pelin jälkeen vetämään taas mun harjoituksen, Kukkonen hymyilee.

Kukkosen treeneissä eivät ole kehittyneet vain pelaajat, vaan myös fysioterapeutti itse. Koska Kukkonen haluaa olla työssään mahdollisimman hyvä, hän on halunnut opiskella jalkapallon perusasiat pystyäkseen vetämään pelaajille mahdollisimman kehittäviä harjoituksia.

Kukkonen on pistänyt merkille esimerkiksi, että futiksessa nopeudesta ei ole ainakaan haittaa.

– Kaikkihan osaa juosta, mutta jos jalkapallossa haluaa olla nopea, pitää osata vaihtaa suuntaa. Pitää siis osata pysähtyä ja kääntyä. Ja koska jalkapalloa pelataan pystyssä, harjoitteetkin tehdään pystyssä, Kukkonen sanoo.

Toiveissa yhteistyön jatkuminen

Kukkonen valmistui Suomessa ensimmäisten joukossa liikuntaan ja urheiluun erikoistuneeksi fysioterapeutiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2010. Hän työskenteli valmistumisensa jälkeen muutaman vuoden Helsingissä, mutta palasi kotiseudulleen Kajaaniin viime vuoden tammikuussa.

Syksyllä hän perusti Kajaaniin oman yrityksensä, Fysterin. Palauttavien harjoitusten lisäksi AC:n pelaajat ovat käyneet siellä.

– Näillä näkymin tulen olemaan jatkossakin Kajaanissa, joten olisi hienoa jatkaa yhteistyötä AC:n kanssa pidempäänkin. Joukkue on täynnä loistotyyppejä ja olen oppinut itsekin lyhyessä ajassa paljon. Fysioterapeuttihan ei ole oikeastaan ikinä valmis, vaan opiskelee jatkuvasti uutta, Kukkonen toteaa.

Kukkosen toiveen toteutumiselle ei ole estettä, sillä myös AC Kajaani jatkaa yhteistyötä mielellään.

Tsekkaa Riinan yrityksen nettisivut tästä:  [gdlr_button href=”http://www.fysteri.fi/” target=”_self” size=”medium”background=”#ba211e” color=”#ffffff”]Fysteri[/gdlr_button]

Eetu Setänen

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK