AC pelasi tasan kolmannen kerran putkeen, kun peli VPS:n vieraina päättyi 1-1 (0-1)

Erittäin siipirikkoinen vierasjoukkue lähti otteluun ilman tähtipelaaja Erfan Zeneliä, joka loukkaantui viimeottelussa, myös poissa olivat edelleen kapteeni Gullit Zolameso,  Hannes Seikkala, Chiharu KatoJuuso Kemppainen ja Amiri Bauraux.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti käyntiin kovin rauhallisesti kotijoukkueen hallitessa palloa. AC Kajaanin kulmapotkua lukuunottamatta ensimmäinen puolittainen tilanne syntyi viidennellä minuutilla VPS:lle, kun Samu Alanko laittoi palloa maalille, mutta kukaan ei saanut siihen osumaa ja pallo vieri ohi maalista. Ensimmäinen puolisko käytiin oikeastaan vain VPS:n hallitessa palloa, mutta kunnollisille maalipaikoille ei päästy.

Vieraiden ensimmäinen kunnollinen tilanne syntyi 39. minuutilla, kun Geoffrey Acheampong kuljetti pallon hienosti hyökkäysalueelle ja Joakim Ärilä jatkoi tilannetta, mutta hänen kuljetus ei pitkälle kestänyt, kun Giuseppe Lo Giudice rikkoi häntä rankkarin arvoisesti, jonka David Popa upotti varmasti oikeaan alanurkkaan.

Toinen puoliaika

AC pääsi hyvään maalipaikkaan 51. minuutilla, kun jälleen Geoffrey Acheampong toi palloa hyökkäysalueelle tarjoillen sen oikeaan laitaan Hussein Mohamedille, mutta keskitys pysähtyi viimekauden tuttuun kasvoon, Samuel Mahlamäkeen ja taipui kulmapotkuksi. VPS pääsi tasoittamaan ottelun 57′ minuutin kohdalla, kun Momodou Sarr pääsi murtautumaan keskeltä kajaanilaispuolustusta ja sijoitti pallon varmasti myöskin oikeaan alanurkkaan.

Tasoitusmaalin jälkeen myös AC joutui hyökkäämään uudelleen ja otteluun saatiin enemmän vauhtia, mutta lähin maalipaikka syntyi 81. minuutilla, kun Hussein Mohamed laittoi pallon ylärimaan suoraan kulmapotkusta. Pari minuuttia tästä ja myös kotijoukkueella oli hyvä tekopaikka, mutta Samu Alangon ohjaus suuntautui vähän ohi maalista. 89. minuutilla Tomi Kult loukkasi hieman itseään ja kärkeen vaihdettiin Kajaanin oma poika Tatu Hoffren.

Viimeinen hyvä tekopaikka siunautui Hussein Mohamedille, jonka sijoitus boksin oikealta puolelta menikin hiukan maalista ohi ja näin päädyttiin viidenteen tasapeliin tällä kaudella AC:lle.

Mika Lumijärven mietteet pelin jälkeen

– Puolustettiin tiiviisti ja pelisuunnitelma onnistui hyvin. Viimeistelyssä pitää olla parempi ja tehokkaampi, pelin lopussa Huskan (Mohamedin) paikka oli hyvä, mutta ei aivan onnistunut saamaan sitä palloa maaliin. Joukkueelta hieno suoritus vieraskentällä.

Kauden toinen voitto sai edelleen odottaa.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ David Popa (ACK)
Rankkarimaali

★★ Momodou Sarr (VPS)
Tasoitusmaali

★★★ Reza Heidari (ACK)
Hyvää puolustusta, hyviä riistoja ja taklauksia


VPS vs AC Kajaani
1-1 (0-1)

Yleisömäärä: 862

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Räsänen, Pitkänen, Kytilä, Samnda, Popa, Acheampong, Heidari, Ärilä, Mohamed, Kult (Hoffren)


Seuraava kotiottelu Kajaanin Liikuntapuistossa 16.8 klo 18:30, kun vastaan saapuu KPV!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK