OTTELURAPORTTI: AC Kajaani – PK-35

Sunnuntai 12.5. klo 18.30

Ac Kajaani PK-35 1-0 (1-0)

1-0 Nzekwe (Chukwu)

Kajaanin liikuntapuistossa pelatussa ottelussa koettiin heti alkuun järkytys, sillä normaalin vesisateen sijaan sää oli varsin selkeä ja jopa aurinko pilkahteli ajoittain pilvien välistä. Ac Kajaani oli tehnyt otteluun kaksi muutosta torstaisen SJK- tappion jälkeen. Eetu Koistisen oli korvannut tuore hankinta Mika Hänninen ja pelikiellosta vapautunut Callistus Chukwu juoksi hyökkäyksessä Quincy Osein tilalla.

Ac Kajaani tuli ottelun alkuun selkeästi vieraita valmiimpana. Pelikellossa oli vasta kolme minuuttia, kun ensimmäinen hässäkkä oli valmis vantaalaisten maalilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään varsin vaarallisesti noin viiteen metriin, mutta lopulta PK-35:n puolustus kykeni purkamaan tilanteen. Vain kaksi minuuttia edellisestä, kun alati vaarallinen parivaljakko Chukwu & Nzekwe iskee. Maalivahti Daniel Kollarin pitkä avaus Chukwulle, joka jatkaa päällään pallon PK-35:n puolustuslinjan taakse. Perään tuulennopea Nzekwe joka siirtää puolustajan estelyistä huolimatta pallon varmasti alanurkkaan ja taululle aikaisen kotijohdon 1-0. Maalin jälkeen kajaanilaisten painostus jatkuu vahvasti ja se tuntuikin seuraavat minuutit. 12 minuutin kohdalla PK-35 pyöritti ensimmäistä kertaa ottelussa palloa vaarallisesti kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Tilanne päättyy Sami Salmen keskitykseen oikealta laidalta, joka muuttuukin lennossa varsin vaaralliseksi laukaukseksi. Pallo kuitenkin viuhuu hieman takaylänurkan ohi ja numerot taululla säilyvät.

Tämän jälkeen ottelun painopiste siirtyikin vierailijoille jotka pääsivät pariinkin otteeseen laukaisuetäisyydelle maalista. Vedot kuitenkin kilpistyivät uhrautuvasti pelanneisiin kajaanilaispuolustajiin. Parhaaseen maalintekopaikkaan pääsi varsin pirteän ottelun pelannut Michael Joseph Wicoise, joka pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Kollar ei kuitenkaan edelleenkään ollut yllätettävissä.

23 minuutin kohdalla Ac Kajaani sai jälleen vaarallisen maalintekopaikan. Chukwu haastaa PK-35:n puolustusta ja hieman onnellakin pääsee ohittamaan heidät. Erinomainen syöttö Kakhaber Samsonialle maalin eteen, mutta veto kuitenkin ohi maalin. Tämän jälkeen pallon hallinta siirtyi vieraille, mutta Ac Kajaani oli edelleen vaarallisempi joukkue kentällä.

Tulostaulun ylitettyä ensimmäisen puolituntisen kajaanilaiset rakensivat vaihteeksi myös vasemmalta. Ville Nikkasen ja Hännisen rakentelun seurauksena Nikkasen keskitys löysi maalin edestä Nzekwen, jonka pusku suuntautui yleisön huokailujen saattelemana kuitenkin yli maalin. Vain hetki tästä, ja Nzekwen ja Abderaouf Zarabin painiessa varsin miehekkäästi kentän pinnassa, siunaantui Hänniselle erinomainen vetopaikka rangaistusalueen rajalta. Veto kuitenkin jälleen yli maalin.

37 minuutin kohdalla vantaalaiset myllyttivät hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Ensin vapaapotku n. 25metristä jonka Ymer Xhaveri kuitenkin ampui suoraan Kollarin syliin. Heti perään Fidan Seferi pääsee puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautuu ohi maalin. Ensimmäisen puoliajan loppuun vieraille tarjottiin vielä pari kulmapotkua, mutta niiden jäädessä ensimmäisen kajaanilaispuolustajan päähän, mentiin tauolle lukemissa 1-0.

PK-35 suoritti puoliajalla ensimmäisen vaihdon, kun Zarabi vaihdettiin Konsta Rasimusiin. Liekö se, vai valmentaja Pasi Pihamaan puhuttelu kopissa, mutta vantaalaiset tulivat toiselle puoliajalle selvästi valmiimpina. Ensimmäinen viisi minuuttinen painittiinkin kotijoukkueen kenttäpäädyssä keskitysten viuhuessa molemmilta laidoilta. Varsinaisia laukauksia eivät vierailijat kuitenkaan saaneet aikaan.

Toista puoliaikaa oli käyty lähes kymmenen minuuttia, ennen kuin Ac Kajaani sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksen. Pallo rangaistusalueen sisään varsin vapaaseen paikkaan Nikkaselle ja Nzekwelle, jotka eivät päässeet yhteisymmärrykseen kumpi laukoo. Näinpä vieraiden maalilla torjuneella Miikka Häkkisellä oli lopulta varsin helppo työ katkaista varsin vaaralliselta vaikuttanut tilanne.

Muutama minuutti edellisestä ja jälleen pientä epäselvyyttä kuitenkin tällä kertaa kajaanilaisten puolustuksessa. Jälkiseurauksena vieraiden Kim Raimi pääsee toimittamaan pallon maalintekosektoriin. Viimeistely kuitenkin ontuu ja lopulta koko laukaus jää puuttumaan. Vain hetki ja jälleen pallo pyörii kulmapotkun jälkeen kajaanilaisten maalilla tovin, ennen kuin Ozeias Gracianon purku löytää tiensä keskiympyrään.

Sama PK-35:n painostus jatkui myös seuraavat minuutit. Ensin John Weckströmin kulmapotku löysi maalilta Jukka Hirvosen, jonka pusku vain hiuksenhienosti ohi takanurkan. Ja heti perään tasoitusmaalia tarjottiin Wicoiselle, mutta hänen laukauksensa epäonnistuu lähes täysin, ja pallo selkeästi ohi maalin.

Jos Ac Kajaanin ongelmana oli ensimmäisen puoliajan aikana osua maalipuiden väliin, niin vantaalaisten ongelma läpi pelin oli huolimattomuus kulmapotkuissa, jotka poikkeuksetta jäivät etuleikkurin päähän. 65 minuutin kohdalla vantaalaiset onnistuvat viimein saamaan pallon kulmapotkusta taakse hiipineelle Xhaverille, jonka maan kautta ampuma laukaus kuitenkin suuntautui yli.

Vartti ennen loppua PK-35 haki tuoretta miestä kentälle vaihtamalla Otto-Pekka Jurvaisen Petri Oravaiseen. Tämä auttoikin, ja vantaalaiset vyöryttivät hyökkäyksiään seuraavat kymmenen minuuttia jatkuvasti kohti Kollarin vartioimaan maalia. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Wicoise aiheutti yhden miehen prässillä kovan paineen kajaanilaisten puolustuslinjaan. Kajaanilaisten kapteeni Sampo Lastuvirta joutuikin rikkomaan Wiscoisea varoituksen arvoisesti ja vapaapotku vierailijoille varsin vaaralliselta paikalta. Keskitys leijaili kuitenkin koko orkesterin yli maalipotkuksi.

Ottelun loppuhetket Ac Kajaani pelasi varsin järkevästi ja piti palloa vieraiden kenttäpäädyssä. Varsinainen viime minuuttien kiri jäikin puuttumaan ja näin ollen historiallinen avausvoitto kajaanilaisille oli sinetöity.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentaja Mika Lumijärvi kiitteli omiaan jälleen hyvästä taistelusta ja kehui kaikkien kolmentoista kentällä pelanneen esiintyneen edukseen. ”Eihän se välttämättä niin kaunista ollut, mutta kukaan ei muistele kauden päätteeksi millaisella pelillä ne kolme pistettä silloin alkukaudesta tuli.”

Vieraiden käskyttäjä Pihamaa myönsi, että vastustaja oli tänään juuri tuon maalin verran parempi. Pihamaa toivoi tulevissa otteluissa tehokkuutta omalta joukkueeltaan, jotta näennäinen hallinta saataisiin näkymään myös taululla maalien muodossa.

Kotijoukkueessa ensiesiintymisen tehnyt Mika Hänninen oli pelin jälkeen varsin tyytyväinen mies: ”Eihän se ole helpoin paikka hypätä kylmiltään uuteen joukkueeseen, mutta uskon että yhteinen juoni löytyy varmasti tulevaisuudessa, kun saadaan alle lisää yhteisiä treenejä ja pelejä. Mutta varsin hyvä esitys joka tapauksessa meiltä joukkueena. Toisella puoliajalla oltiin vähän ongelmissa, mutta niistä selvittiin kunnialla ja tästä on hyvä jatkaa.”

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK