Otteluraportti: OPS-AC Kajaani

23.3.2013, Heinäpään sisähalli, Oulu

OPS-AC Kajaani

1-1 (0-1)

0-1 Nzekwe rp.

Lauantaina Oulussa nähtiin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen saman sarjatason joukkueina. Edelliskeväältä AC Kajaanilta oli vastaavasti harjoitusottelusta muisteltavana 4-1 tappio, joten parempaa tulosta lähdettiin hakemaan. Lisäksi kolmessa edellisessä ottelussa päästettyjä maaleja yhteensä 13, joten myös puolustuksellisesti parempi suoritus oli tavoitteena. Ottelun alku näyttikin aivan erilaista AC Kajaania kuin mihin tänä keväänä on totuttu; yhtenäisesti liikkuva, vaihtelevalla prässikorkeudella pelannut joukkue, joka kontrolloi peliä myös pallottomana. Ensimmäinen puoliaika tarjoilikin runsaasti kajaanilaisittain hyviä palloriistoja ja vastahyökkäyksiä, joista syntyi vaarallisia tilanteita kohtuullisella tahdilla. Myös oululaisille siunaantui puolittaisia paikkoja kajaanilaisten muutaman helpohkon virheen seuraamuksena, mutta tilanne säilyi ensimmäiset puolituntia tasalukemissa. Noin puolentunnin pelin jälkeen AC Kajaanin erikoistilanteesta pallo jäi pyörimään OPS:n kuudentoista-alueen laidalle, josta pallon nappasi Callistus Chukwu. Hänen keskitysyrityksensä kilpistyi kuitenkin OPS:n puolustajan käteen erittäin selkeästi, mistä seurauksena ansaittu rangaistuspotku. Pilkun taakse Michael Nzekwe ja pallo maaliin, 0-1. Kokonaisuutena on sanottava, että vaikka oululaisten nopeat laitalinkit aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa kajaanilaispuolustajille, oli ensimmäinen puoliaika joukkuepuolustamisellisesti selkeästi parasta AC Kajaania tänä keväänä.

Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, ottelutemmon pysyessä kohtuullisena ja vastustajan virheitä kyttäillen. Kajaanilaisittain valitettavasti 55-70 minuutin jakso osoittautui heikommaksi ja muuten hyvin kasassa pysynyt sapluuna alkoi rakoilla. Tähän lienee osasyynä ollut jälleen kerran vähäisten vaihtomiesten määrä (2kpl) sekä etenkin nöyrästi pelanneen Veeti Helpin poistuminen keskialueelta vaihtopenkin puolelle. OPS käytti AC Kajaanin heikomman jakson hyväkseen, kun lepsusti tilanteen pelannut kajaanilaispuolustus ei saanut pysäytettyä oululaisten oikeaa laitalinkkiä. Hän runnoutui väkisin laukaisu sektorille ja Santeri Aaltosen torjunnan jälkeen toinen oululaispelaaja pääsi voimalla ampumaan pallon kajaanilaisverkkoon. Ottelun loppupuoli oli jälleen tasaisempaa ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet ratkaista ottelu. Lopussa kajaanilaisten otteista alkoi näkymään hieman väsyminen ja toivottavasti jatkossa mukaan saataisiinkin enemmän kunnossa olevia pelaajia. Nyt esimerkiksi brassitoppari Ozeias Graziano joutui jäämään ottelusta sivuun loukkaantumisen ja Timo Heikkinen ja Alexander Akbar sairastumisten vuoksi.

Aatonen, Moilanen, Chibueze, Lastuvirta, Nikkanen, Samsonia, Help (61′ Oikarinen), Koistinen, Chukwu, Nzekwe, de Aziz (75′ Kettunen)

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK