OTTELURAPORTTI: AC Kajaani – JIPPO

Sunnuntai-iltana Liikuntapuistossa pelattu ottelu ei jää historiaan viihdyttävimpänä otteluna, vaan otteluna jossa nälkäisempi ja kurinalaisempi JIPPO kävi hakemassa arvokkaat kolme pistettä.

Heti ottelun ensiminuuteista lähtien kävi pelin juoni varsin selväksi. JIPPO ryhmitti koko orkesterinsa omalle kenttäpuoliskolle ja puolusti tiivisti, antaen pallon hallinnan suosiolla kotijoukkueelle. Vieraat onnistuivat etenkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla taktiikassaan lähes täydellisesti.  Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat siunaantuivat JIPPO puolustuksen huonojen purkujen seurauksena, mutta sekä Mika Hänninen että Aleksander Akbar pommittivat vetonsa maalin yli. Vierailijoiden hyökkäyspelaaminen perustui maalivahti Lassi Hurskaisen pitkiin avauksiin, jolloin JIPPO:kin ryhmitti useamman pelaajan lähelle ACK:n rangaistusalueen rajaa tavoittelemaan voitetun pääpallon kautta rakentuvia tilanteita.

JIPPO aloitti toisen puoliajan ryminällä ja sai paineen pitkäksi toviksi ACK:n päätyyn. Pallo pyöri rangaistusalueen sisällä useampaankin otteeseen varsin vaarallisen näköisesti, mutta laukaukset jäivät lopulta puuttumaan. Ottelua oli käyty 52 minuuttia, kun vierailijat saivat kulmapotkun, jota meni antamaan ottelussa muutenkin näkyvimpiä joensuulaisia ollut Tarmo Koivuranta. Hyvä keskitys noin kahteen metriin maalista, jonne ACK:n puolustuksen haparoitua oli jäänyt Valtteri Nykänen aivan yksin. Miehellä varsin helppo työ niitata suoraan ilmasta taululle 0-1 vierasjohto.

Maalin jälkeen ottelun kuva pysyi samana kuin ensimmäisellä puoliajalla. JIPPO jatkoi erittäin kurinalaista ja uhrautuvaa puolustamista ja antoi kotijoukkueen turhautuneena ”hakata päätä seinään”. Kajaanilaisten valmentaja Mika Lumijärvi reagoi omiensa aneemisuuteen tekemällä tunnin kohdalla kaikki kolme vaihtoa lähes samaan aikaan. Nämäkään vaihdot eivät tuoneet kuitenkaan mitään mullistavaa, vaan ottelussa pysyi edelleen sama kaava. Vaikka ACK:n paine olikin loppuminuutit varsin kova, niin siitä huolimatta paras maalipaikka siunaantui vierailijoiden Immo Eroselle, joka pääsi puolittain läpi.  Veto kuitenkin parikymmentä senttiä takatolpan ohi ja loppulukemiksi jäivät 0-1.

Vierailijoiden käskyttäjä Jarmo Korhonen huokui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen. ”Näitä asioita joilla voitto tänään tuli, olimme koko viikon harjoituksissa painottaneet. Meidän oli pakko jo voittaa ja sillä ei ole mitään väliä miten se voitto sieltä raavitaan. Tämä oli nyt se tyyli jolla sen voiton saimme ja näihin kolmeen pisteeseen olen erittäin tyytyväinen.”

Mika Lumijärvi oli taasen varsin pettynyt omiensa suorittamiseen. ”Kyllä se virhe taisi tulla siinä vaiheessa jo, kun valitsin väärän aloituskokoonpanon. Jotenkin ajattelin, että ne jätkät jotka tekivät Oulussa toisella puoliajalla loistavan nousun tasapeliin, olisivat ne jätkät joilla tänäänkin riittäisi halua voittaa. Mutta tänään ei onnistunut maalivahtiamme lukuun ottamatta kukaan. Kuitenkin jos haluamme pärjätä tällä tasolla, niin näiden meidän johtavien pelaajien on onnistuttava ja tänään ne eivät sitä tehneet. Mitään emme tänään ansainneet ja mitään emme sitä kautta saaneetkaan.”

Ac Kajaani – JIPPO                     0-1 (0-0)

Kokoonpano: Kollar, Moilanen, Lastuvirta, Chibueze, Junkkari (’65 Nikkanen), Akbar, Hänninen, Osei (’62 Koistinen), Samsonia (v) (’67 Önal), Nzekwe, Chukwu

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK