OTTELURAPORTTI: AC Kajaani – Ilves

Vajaamiehinen Ilves taisteli pisteet Kajaanista.

Kotijoukkue Ac Kajaanin ja vierailija Tampereen Ilveksen lähtökohdat keskiviikon otteluun olivat lähes päinvastaiset. Kun ACK pääsi lähtemään otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, niin Ilveksellä poissaolijoiden lista oli pitkä: Jaakko Juuti, Toni Kallio, Jonne Hjelm, Jaakko Rantanen ja Gullit Zolameso. Vierailijat eivät antaneet tämän, eivätkä pitkän bussimatkan silti vaikuttaa aivan ottelun ensiminuutteihin, vaan painostivat ensimmäiset kymmenen minuuttia varsin vahvasti. Kotijoukkueen Daniel Kollar oli kuitenkin alun rynnistyksessä hereillä ja piti tilanteen maalittomana. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyikin varsin selkeästi kotijoukkueelle.

 

Ensimmäisen puoliajan parhaat maalipaikat siunaantuivat kotijoukkueen Michael Nzekwelle. Ensin ottelun 12. minuutilla näyttävän paluun ACK:n takalinjoille tehnyt Oseias Graciano väläytti nousullaan. Pystysyöttö Aleksander Akbarille, joka pääsi keskittämään aivan päätyrajalta kohti maalilla kytännyttä Nzekweä, joka ei kuitenkaan kotiyleisön harmiksi aivan yltänyt palloon. Noin kymmenen minuuttia edellisestä ja kotijoukkue rakensi jälleen maalipaikan. Eetu Koistinen toimitti pallon laitaan Callistus Chukwulle, joka haastoi nopeudellaan Ilves puolustusta ja ohittikin sen varsin helposti. Syöttö rangaistusalueen rajalta löysi jälleen maalin edestä Nzekwen, jonka laukaus lähietäisyydeltä leijaili kuitenkin taivaantuuliin. Muutama minuutti tästä ja sama kaava toistuu jälleen. Jälleen Chukwu sai nopeudellaan murtauduttua puolustuksen läpi ja syöttö keskeen, josta Nzekwe laukoi tällä kertaa puolustajan jalan kautta yli maalin. Sama parivaljakko kruunasi tämän ”todella köyhän miehen hattrickin” 32.minuutilla. Chukwu tarjoili laidasta ja Nzekwe laukoi lähietäisyydeltä yli. Tämän jälkeen vanha jalkapallon lainalaisuus tuli kylään: “Jos et itse tee, niin kaveri tekee”. Ottelua oli käyty 35.minuuttia, kun Ilves iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ilveksen terävässä vastaiskussa pallo pelattiin laitaan Matti Jokiselle, jonka keskitys löysi keskeltä Kalle Multasen. Huippupaikasta ei maalipörssin kärkimies erehtynyt, vaan laittoi vuorenvarmasti pallon ohi Kollarin. ACK ei kuitenkaan maalista lannistunut, vaan jatkoi painamalla hyökkäyksiä kohti Mikko Kruutin vartioimaa Ilves maalia. Ilveksen vastahyökkäykset taasen tulivat lähes poikkeuksetta pirteästi läpi ottelun esiintyneen Matti Jokisen kautta. Puoliajalle mentiin kuitenkin vierasjohdossa 0-1.

 
Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi ja pallon hallinta pysyi varsin selkeästi kotijoukkueella. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Mika Hännisen antaman vapaapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään Ilveksen rangaistusalueen sisään. Ensin Graciano laukoi tolppaan, paluupallosta tulleen laukauksen torjui taasen Kruutti ja kolmannen Chukwun lähettämän laukauksen blokkasi Ilves-puolustus kulmaksi. Muutama minuutti tästä ja Ilveksen tutkapari Jokinen & Multanen iski vaarallisesti vastaan. Tällä kertaa tarjoilusta vastasi Multanen, mutta Jokisen laukauksen pystyi Kollar torjumaan. 55.minuutilla sama kaksikko jälleen vauhdissa, mutta osat vaihtuivat ja samalla myös lopputulos. Jokinen karvasi pallon kajaanilaispuolustaja Sampo Lastuvirralta ja pelasi maalin eteen Multaselle, jolla oli varsin helppo työ siirtää vierasjoukkue jo 0-2 johtoon. Vain muutama minuutti edellisestä ja Ilveksellä oli paikka ratkaista koko ottelu. Keskitys rangaistusalueen sisään, josta Aapo Lappalainen jatkoi päällä Ibrahim Köselle. Kösen laukoi kuitenkin voimalla pallon taivaan tuuliin. Kun ottelua oli käyty 74.minuuttia, sai Ac Kajaani viimein hallinnalleen palkinnon. Jere Moilasen hyökkäyspään pitkä heitto tavoitti Chukwun, joka jatkoi Kakhaber Samsonialle pallon aivan maalin eteen. Samsonia ei tästä paikasta enää erehtynyt, vaan kavensi kauden kolmannella osumallaan tilanteeksi 1-2. Kun ottelua oli jäljellä reilu kymmenen minuuttia, siirsi kotijoukkueen käskyttäjä Mika Lumijärvi toppari Gracianon hyökkäyspäähän voittamaan ratkaisevia pääpalloja. Tämä toimikin, ja ”Ossi” voittikin lähes poikkeuksetta jokaisen pääpallon omalle joukkueelleen, aiheuttaen useammankin vaarallisen paikan loppuminuuteilla. Kotijoukkueen ruudin ollessa edelleen märkää, matkasivat pisteet Tampereelle lukemin 1-2.

 
Vieraiden käskyttäjä Mika Malinen oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin ja joukkueen peli-ilmeeseen. Malisen mukaan Ac Kajaani ajoi heidät puolustuskannalle aktiivisuudellaan. -Olihan siinä onneakin mukana, kun kaverilla oli tolppaa ja muuta. Mutta erittäin hyvin nämä kentällä olleet pelaajat taistelivat läpi ottelun. Ja vaikka Multanen ei tänään ollutkaan kovin näkyvä, niin sieltä se vaan jostain itsensä kaivoi tilastoihin parilla maalilla.

 
Ac Kajaanin Lumijärven mukaan joukkue maksaa tällä hetkellä oppirahoja varsin julmalla tavalla. –Jos me tarvitaan yhden maalin tekemiseen kahdeksan paikkaa ja kaveri tekee noin kovalla prosentilla omistaan, niin vaikea siinä on pisteistä taistella. Se nyt on ihan sama vaikka hallittaisiin joka peliä kahdeksankymmentä minuuttia, jos siellä sitten nukahdetaan pari kertaa ratkaisevasti. En edes tiedä monesko peli oli Nzewkellekkin, jossa jää ilman maalia. Juuri hänen kaltaisten pelaajien on alettava osua, muuten ollaan todella ongelmissa.

 
Sarjan ensimmäisen kolmanneksen sujumisesta olivat molemmat valmentajat varsin samoilla linjoilla.
–No ensijainen tavoitehan meillä on pysyä ykkösessä. Näihin ensimmäisiin yhdeksään otteluun olen henkilökohtaisesti kuitenkin varsin tyytyväinen. Totesi Malinen.

 

-No jos nyt mietitään, että ennakkokaavailujen mukaan meillä ei pitäisi olla pistettäkään ja meillä on jo kahdeksan, niin kai sitä voi siinä mielessä tyytyväinen. Ja jos nyt toisesta ja kolmannesta kolmanneksesta nappaamme myös kahdeksan pistettä, niin eiköhän 24 pisteellä säily kuitenkin sarjassa. Spekuloi puolestaan Lumijärvi.

 

ACK – Ilves 1-2 (0-1)

’35 Multanen (Ilves)

’55 Multanen (Ilves)

’74 Kakhaber (AC Kajaani)

 

AC Kajaani, kokoonpano: Kollar, Nikkanen (’46, Lastuvirta), Chibueze, Graciano, Moilanen, Samsonia, Hänninen, Koistinen (’66, Önal), Akbar (’61, Heikkinen), Chukwu, Nzekwe

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK