OTTELURAPORTTI: AC Kajaani – AC Oulu

”Enemmän kuin tarpeeksi maalipaikkoja meillä oli voittaa peli tänäänkin. Oltiin tehottomia, minkä lisäksi taas näitä c-juniorimaisia henkilökohtaisia virheitä, joilla sitten lahjoitetaan voitto kaverille”, valmentaja Mika Lumijärvi

Niinpä niin. Kajaanin hyytävässä säässä pelatussa keskiviikkoillan ottelussa oli varsin tuttu kaava ainakin kotiyleisölle.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla vierailija AC Oulu pystyi ilahduttamaan paikalle saapunutta äänekästä fanijoukkoaan varsin näyttävällä pelillä. Pallo liikkui mieheltä toiselle sujuvasti ja pelkkiä pallonhallintaprosentteja vertaamalla voisi kuvitella ACO:n vieneen peliä miten tahtoi. Tosiasiassa kotijoukkueen tiivis puolustuspeli piti vierailijat poissa parhailta maalintekosektoreilta ja ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat siunaantuivatkin AC Kajaanille. Kajaanilaisista hanakammin maalia haki Murat Önal, joka pääsi ensimmäisellä puoliajalla kolmeenkin otteeseen kokeilemaan David Monsalven ohittamista, mutta turhaan. ACO:n ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka rakentui, kun Janne Hietasen suorittama akrobaattinen pyörähdysharhautus vapautti tilaa aivan rangaistusalueen rajalla. Pieni siirto Dritan Stafsulalle, jonka laukauksen Santeri Aaltonen sai torjuttua vain vaivoin. Näin ollen tauolle siirryttiin tilastomerkintöinä ainoastaan kolme varoitusta.

Toisen puoliajan alkuun AC Kajaani tuli aivan uudella ilmeellä. Läpi ottelun vaarallisia erikoistilanteita antanut Mika Hänninen löysi keskityksellään maalin eteen aivan yksin unohdetun Kakhaber Samsonian, jonka pusku pilkun kohdalta oli kuitenkin varsin luokaton ja leijui reilusti yli maalin. Kun toista puoliaikaa oli käyty vajaa varttitunti sai ACK viimein pallon maaliin. Ensimmäisen Samsonian laukauksen selvitti vielä Monsalve vaivoin torjunnallaan yli sivurajan. Seuranneen kulman Hänninen tarjoili takatolpalle, josta Michael Nzekwe jatkoi sen rangaistusalueen keskelle, jossa päivysti kulmatilanteeseen noussu Oseias Graciano. ”Ossi” siirsi palloa useampaankin otteeseen rauhassa sivummalle, ennen kuin täräytti sen verkon perukoille ja lukemiksi 1-0.

Vain muutama minuutti edellisestä ja ACO:lla oli jo paikka tasoittaa, kun Matias Ojala pelattiin nokitusten Aaltosen kanssa. Aaltonen veti kuitenkin vielä tällä kertaa pidemmän korren ja kotijohto säilyi. Mutta vain hetkeksi. 75 minuutin kohdalla tapahtui tälle sarjatasolle varsin ennennäkemätön tilanne. Jere Moilasen suorittama purku omaa maalia kohti tuomittiin palautukseksi, joten Aaltosen ottaessa pallon käsiinsä seurasi epäsuora vapaapotku noin kolme metriä maalista. Kun Aaltonen ja muu joukkue edelleen keskittyi protestoimaan tilannetta, astuivat oululaisten nuorukaiset jo ampumaan vapaapotkua. Pieni siirto Aapo Heikkilältä sivuun Matias Ojalalle, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitusosuma tyhjiin. Tämän jälkeen vierailijat heräsivät uudelleen otteluun ja ottivat pallon hallinnan jälleen varsin selkeästi nimiinsä vyöryttäen hyökkäyksiä jatkuvasti kohti Aaltosen maalia.

Ja niin kuin useasti tällä kaudella, ottelun viimeiset minuutit olivat jälleen liikaa kokemattomalle kajaanilaisjoukkueelle. Aleksander Akbarin keskitys jäi ensimmäiseen mieheen hyökkäysalueella, josta ACO käänsi nopean vastahyökkäyksen. Tashan Adyienka oli Gracianoa terävämpi kilpajuoksussa maalia kohti, jolloin ”Ossi” riuhtaisi paidasta miehen kumoon rangaistuspotkun ja punaisen kortin arvoisesti. Pallon taakse Drittan Stafsula joka ei erehtynyt, vaan laukoi loppulukemiksi 1-2.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK