Kohti seuraavaa kierrosta

Ja niin siinä kävi. Eilen AC Kajaanin linja-auto suuntasi kohti Kajaania arvokas voitto tuomisinaan. Pelin jälkeen niin taustajoukkujen kuin pelaajien kasvoilla oli ansaittu ilme. Se huokui tyytyväisyyttä siihen, millä tavalla voitto ansaittiin. Mutta kuinka kaikki sitten eteni?

Kellon lähestyessä puoli seitsemää asteli estradille kaksi kivenkovaa joukkuetta. Perinteisessä vihreässä asussaan KPV oli hienoinen suosikki edellisen pelin perusteella. Uudistunut vierasasu päällään AC oli tässä vaiheessa vielä pienoinen kysymysmerkki katsomolle, muttei joukkueelle itselleen. Kaikesta aisti, että tähän peliin oli lähdetty joukkueena. Voiton avaimet luotiin kapteeni Grazianon johtamalla yhteishetkellä avauskokoonpanon seistessä ringissä minuutti ennen alkuvihellystä.

Alkuvihellyksestä lähtien ensimmäinen puoliaika oli todella kovatempoinen. Välillä tilanteissa meni kiire järjen edelle. Ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia peli oli KPV:n hienoista hallintaa, mutta pikku hiljaa vieraat saivat vetreytettyä linja-autossa istumisen puuduttamat jäsenet. Peli tasaantui ja kentällä nähtiin hienoja palloja puolin ja toisin. Kummankin joukkueen hyökkäyspäässä tuli muutamia todella hyviä maalintekopaikkoja, mutta ensimmäisellä puoliajalla jäätiin ilman maaleja.image001

Toisella puoliajalla AC sai pelistä entistä enemmän kiinni ja alkoi hallitsemaan tapahtumia kentällä. Kova työ palkittiin, kun Michael Nzewke pääsi viimeistelemään  Kakhaber Samsonian tekemästä esityöstä. KPV:n maalivahti oli tarkan sijoituksen edessä voimaton. Maalin jälkeen AC pystyi edelleen hallitsemaan pelin kokonaisrytmistystä, mutta viimeisten minuuttien aikana KPV sai vielä vieraiden maalille pari todella hyvää tilannetta. Pitkältä tuntuneen lisäajan päättyessä oli kuitenkin vain yksi voittaja.

Mitkä olivat sitten AC:n voiton avaimet. Ne olivat ehdottomasti joukkueena pelaaminen ja perusasioiden hallitseminen. Keskikenttä pyöritti peliä lyhyillä tai pitkillä syötöillä sekä huomioi vapaan tilan merkityksen tehokkailla puolen vaihdoilla. Peli ei ole missään nimessä vielä valmista, mutta joukkueen tahtotaso tehdä asioita yhteisen hyvän eteen on todella kova. Jokainen halusi voittaa omalla tontillaan jokaisen pallon luoden näin voimaa pelin jokaiselle osa-alueelle. Tämän huomioi varmasti myös paikan päälle saapunut muutaman hengen vahvuinen fanijoukko, joka piti välillä hyvinkin hiljaiseksi vaipuneen Kipparihallin katsomossa tunnelmaa yllä.

Mutta voiton tuomaa itsevarmuutta tulee suunnata oikeisiin kohtiin valmistautumisessa  4.kierrokselle. Tuo päivä ei ole kaukana. Totuuden hetki koittaa 15.3. kello 14.30 Kemissä. Tuolloin nähdään, ketkä ovat kyseisen pelin jälkeen kuninkaita ja kumpi ansaitsee paikan 5. kierrokselle.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK