AC Kajaani otti kauden ensimmäisen kotivoiton varmalla esityksellä MuSaa vastaan 3-1 (2-1)

AC Kajaani lähti otteluun ilman Erfan ZeneliäChristopher BibakuaJuuso KemppaistaJoakim Ärilää ja Bauraux Amiria. Uutena pelaajana nähtiin hyökkääjä Babacar Diop. AC vei MuSaa vastaan kauden molemmat kohtaamiset.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkue otti selvän hallinnan ottelusta ja loikin paljon tilanteita ja pääsi monta kertaa hyville vetopaikoille, mutta ottelun avausmaalista vastasi Juho Montula, kun pelattu oli vähän yli vartti. Maalia edelsi AC:n rike boksin reunalla, mutta tilanne sai jatkua ja Montula laukoi pallon joka kimpoili pelaajien kautta maaliin.
AC ei onnistunut kulmapotkuista tai vapareista, mutta tasoitusmaali nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Diop laittoi pitkän syötön päätyyn ja MuSan maalivahti Joonas Immonen arvioi tilanteen väärin tullessaan vastaan ja pallo putosi suoraan Geoffrey Acheampongille, joka upotti pallon kaukaa tolpan kautta oikeaan alanurkkaan.
Muutama minuutti tästä, pääsi Mikko Pitkänen laukomaan Acheampongin kulmapotkusta palloa maalille päin, mutta maaliviivan ylittyminen jäi muutaman sentin päähän.
AC meni johtoasemaan Emmanuel Appiahin vedettyä pallon maaliin Hussein Mohamedin syötettyä. Tilanteessa oli suurta epäselvyyttä, että oliko maali hyväksytty, mutta hetken mietinnän jälkeen päätuomari näytti keskelle ja peli oli 2-1.

Toinen puoliaika

Toinenkin puoliaika jatkui edelleen AC:n hallitessa peliä ja luoden paikkoja. Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin 72. minuutin kohdalla, kun Diop pääsi käyttämään tulista vasuriaan boksin sisällä, mutta pallo kimposi vasemmasta tolpasta pois.
76. minuutin kohdalla Johannes Kytilä pääsi näyttämään saksipotkutaitojansa kulmapotkusta, mutta Immonen sai kätensä väliin, eikä pallo mennyt maaliin. Pari minuuttia aiemmasta, David Popa riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja käynnisti vastahyökkäyksen, joka oli päätyä MuSan pelaajien kautta maaliin, mutta meni juuri ja juuri oikealta puolelta maalia ohi.
Peli oli ratketa viisi minuuttia ennen loppua, kun Diopia rikottiin boksissa ja tilanteesta annettiin rankkari. Popa ei kuitenkaan saanut palloa maaliin, vaan Immonen torjui pallon hienosti oikeasta alakulmasta.
Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajalla, kun ensin Acheampong tykitti vasurillansa ja Mohamed pääsi kakkospalloon ja upotti varmasti pallon vasempaan alanurkkaan.

Mika Lumijärven mietteet pelin jälkeen

– Kokonaisuus oli hyvä, oltiin tehokkaita hyökkäyspelissä. Puolustettiin joukkueena tiiviisti ja peli oli kaiken kaikkiaan täysin meidän joukkueen kontrollissa. Loistava suoritus taas koko joukkueelta!

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ Geoffrey Acheampong (ACK)
Maali ja ylivoimaista keskikentän hallintaa läpi ottelun

★★ Emmanuel Appiah (ACK)
Teki maalin ja kuin myös hallitsi keskikenttää mahtavasti

★★★ Hussein Mohamed (ACK)
Ratkaiseva kolmas maali, maalisyöttö ja hyviä haastoja ja keskityksiä


AC Kajaani vs MuSa
3-1 (2-1)

Yleisömäärä: 815

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Hoffren, Pitkänen, Kytilä, Kato, Heidari, Appiah, Acheampong, Mohamed, Popa (Zolameso), Diop (Kult)


Pelit jatkuvat etelässä lauantaina Gnistanin vieraana 12.9 jo klo 15:00!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK