Kauden ensimmäinen kotitappio näki päivänvalonsa, kun EIF oli tyly vieras lukemin 0-2 (0-0)

Kokoonpanosta poissa olivat edelleen pelikiellossa oleva Jules Samnda, käsivammaa paranteleva Chiharu Kato, flunssainen David Popa, vasta Suomeen saapunut Norsunluurannikkolainen puolustaja Amiri Bauraux ja Hannes Seikkala.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäisellä puoliajalla tilanteita ei juurikaan ollenkaan nähty. Kumpikin joukkue pelasi kovin passiivista peliä, eikä maalipaikkoja nähty. Vieraiden Darren Smith näytti välillä oivia haastojansa vasemmalta laidalta, mutta jatkotilanteista ei vaarallisia tilanteita tullut. AC pääsi myös laitojen kautta murtautumaan EIF:n puolustukseen keskittämällä laidalta, mutta keskitykset suuntautuivat liian pitkiksi tai jäivät ensimmäisiin miehiin. Väritön ja maaliton ensimmäinen puoliaika ei nähnyt myöskään keltaisia kortteja.

Toinen puoliaika

Toinen puolisko käynnistyi oitis Reza Heidarin keltaisella kortilla 46′ minuutin kohdalla. Tilanteita ei edelleenkään juuri syntynyt, jokunen kaukolaukaus ja pallon leipominen molemmissa päässä, kunnes 70. peliminuutin jälkeen Darren Smith pääsi venyttämään verkkoja laidalta tulleen Ayabulela Konqoben komean syötön jälkeen tökkäämällä pallon tyhjään maaliin. Kymmenen minuuttia tästä, Mauro Severino loukkasi itseään ja joutui jättämään kentän, jonka jälkeen Tomi Kult pääsi debytoimaan tällä kaudella Ykkösessä. Lopullinen ratkaisu ottelulle syntyi 84′ minuutin kohdalla, kun pelaajia kaatuili ja pallo kimpoili kovin onnekkaasti kajaanilaisten maaliin. Pari minuuttia tästä, nähtiin ehkä ottelun ihmeellisin tilanne, kun vasemmalla laidalla EIF:n Jarkko Heimonen löi palloa kädellä ikäänkuin Diego Maradona, mutta tuomari näytteli keltaista korttia kahdelle muulle pelaajalle, mutta erikoistilanteesta ei ihmeellisempää syntynyt ja kotijoukkue jäi nollille.

Mika lumijärven mietteet pelin jälkeen

– Joukkueen esitys oli hyvä tappiosta huolimatta, meillä oli oma etsikkoaikamme ja saatiin EIF puolustuskannalle varsinkin toisen puoliajan puolessa välissä. Sitten EIF pääsi kuin varkain tekemään maalin ja siitä ei sitten enää toivuttu.

Hyökkäyspeli meillä edelleen tökkii, varsinkin viimeisellä kolmanneksella ratkaisut ovat heikkoja. Joukkueen työmoraali on hyvä ja tästä pitää jatkaa vaan positiivisella asenteella eteenpäin. EIF oli kova vastus ja ansaitsi voittonsa.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ Darren Smith (EIF)
Erinomaista 1v1 työskentelyä, voittomaali

★★ Konqobe Ayabulela (EIF)
Teki maalin, syötti voittomaalin

★★★ Mauro Severino (ACK)
Pääsi välillä näyttämään nopeuttaan ja kykyä haastaa

Erfan Zenelin erikoistilanteetkaan eivät tuoneet maalia kotijoukkueelle


AC Kajaani vs EIF
0-2 (0-0)

Yleisömäärä: 795

AC Kajaanin kokoonpano: Ikäheimo, Kemppainen (Hoffren), Pitkänen, Kytilä, Räsänen, Zolameso (Kult), Appiah, Acheampong, Heidari (Mohamed), Zeneli, Severino (Unoki)


AC pelaa seuraavan kerran viikon päästä vieraissa MyPaa vastaan Myllykoskella.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK