Isännät selviytyivät heinäkuun ainoasta kotipelistä

Kotijoukkue AC Kajaani otti kolme pistettä sunnuntai-iltana pelatusta kärkipelistä. Hyvin taistellut FC YPA kaatui tasaisen taiston jälkeen. 1-0-voittoon päättyneen kamppailun ainoan osuman viimeisteli kotijoukkueen nigerialainen laitapelaaja Callistus Chukwu. Osuma oli Chukwulle kauden kolmas. Voitolla AC Kajaani nousi sarjataulukossa pisteen päähän kärkipaikasta.

ac kajaaniEnsimmäinen puoliaika lähti käyntiin tutulla kaavalla. AC Kajaani pyrki ottamaan pelivälineen haltuun ja rakentelemaan pitkiä hyökkäyksiä. Pirteästi kotiyleisön edessä pelannut Michael Nzekwe liikkui aktiivisesti ja piti vierailijoiden toppariparin kiireisenä. Nzekwen aktiivisuus tuottikin tulosta, kun mies pääsi nostamaan pallon puolustuslinjan yli kohti maalia juosseelle Chukwulle. Nopea laituri otti pallon reidellä mukaansa ja pamautti pelivälineen aivan vasempaan alakulmaan ohi voimattoman Juuso Kevarin. FC YPA pyrki sekoittamaan kotijoukkueen peliä kovilla taklauksilla. Vierailijoille näytettiin keltaista korttia peräti kuusi kertaa ensimmäisellä jaksolla. Erotuomari Anton Mustonen nosti toisen varoituksen vierailijoiden Radik Akhmetkhanoville  jo puolen tunnin pelin jälkeen. Kovasti protestoinut keskikenttäpelaaja ajettiin ulos kentältä ja YPA joutui pelaamaan koko loppu pelin alivoimalla.

Toisella jaksolla kotijoukkue passivoitui ja yhden miehen ylivoima ei näkynyt AC:n pelissä ollenkaan. FC YPA pelasi aktiivisesti ja loi painetta Kajaanin keskikentälle. Vierasjoukkue näytti todellista taisteluasennetta ja loi useita tilanteita Volodymyr Nitsetskyyn vartioimalle maalille ja jätti isännät vastaanottavaksi osapuoleksi. Parhaimman paikan sai Ylivieskan Dragan Pejic. Mies pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta veto meni kajaanilaisten onneksi yläriman kautta yli. Rami Tirkkkonen pääsi myös nokikkain Nitsetskyyn kanssa, mutta maalivahdin oikein ajoitettu vastaantulo pelasti varman osuman. AC Kajaanille ei toisella puoliajalla siunaantunut ainuttakaan kunnollista maalipaikkaa, mutta tuloksen tekeminen ei aina ole kaunista ja lopuksi vain maalit ratkaisevat.

Kotijoukkueelta onnistujiksi kannattaa nostaa nuori Tatu Hoffren, joka oli toista kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa. Pelimiehen otteista paistoi rentous ja peruspelaaminen oli varmaa. Nuorukaiselta on lupa odottaa tyylikkäitä otteita myös loppukaudella. Toinen ehdoton onnistuja on loistavan kesä-heinäkuun pelannut Chukwu. Yksi sarjan nopeimmista pelaajista on ollut jatkuva riesa vastustajan laitapuolustajille. Miehen pelissä on näkynyt tällä kaudella, myös kurinalaista puolustussuuntaan pelaamista. Tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen on juuri ratkaisut tällä kaudella monta tärkeää pistettä AC Kajaanille.

[gdlr_button href=”http://palloverkko.palloliitto.fi/live/stats/Fixtures.aspx?fixtureID=VascpOqJ811hVeo/ueaYYQ==&matchID=j6qT0KDdTWyIhXpYQvk1Rg==&compID=93tb6mVpS8K1UwOPOn6KSQ==” target=”_self” size=”medium”background=”#ba211e” color=”#ffffff”]AC Kajaani – YPA[/gdlr_button]

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK