Daniel Kollar joutuu jäämään pois maajoukkuematkalta

Ac Kajaanin maalivahtivastuuta tällä kaudella kantanut Daniel Kollar joutuu jättämään tulevan viikonlopun nuorten maaottelut Valko-Venäjää vastaan väliin. Syynä poisjäännille on Ac Kajaanin toisen maalivahdin Santeri Aaltosen loukkaantuminen. Päätimme kysäistä Kollarin mietteet tästä ja muutenkin valistaa kajaanilaisyleisölle, että minkälainen mies siellä maalia vartioi.

WP_20130606_001 Daniel Kollar

Syntymäaika/paikka: 29.3.1994 Seinäjoki

Pituus/Paino: 182cm/80kg

Aiemmat seurat: Fc Honka

Kannattaa: ManU

No niin Daniel, kerroppas ihan ensi alkuun, miten jalkapalloura alkoi?

-Viisi vuotiaana menin FC Hongan junnufudiskouluun. Aika lailla yksinään sinne mentiin , mutta niin se vaan vei mukanaan.

Olitko heti alusta asti maalivahtina vai löytyikö kutsumus vasta myöhemmin ja miten?

-Ei ihan heti alkuun löytynyt tontti sieltä, vaan pari vuotta meni kenttäpelaajana. Sitten seitsemän vuotiaana aloin pelaamaan puolet otteluista maalivahtina ja puolet kentällä. 11-vuotiaana sitten viimein siirryin kokonaan maalivahdiksi. Kaikki alkoi jostain junnuturnauksesta, jossa menetimme ”oikean” maalivahtimme ennen ratkaisevaa ottelua. Sinnehän minä sitten rohkeimpana menin ja huomasin, että löysin pelipaikkani.

Minkä ikäisenä aloit huomaamaan, että pallot tarttuu ihan oikeasti, ja että tätä aletaan tekemään ihan ammatiksi?

-Jo 12-vuotiaana päätin, että alan pelaamaan ihan tosissaan tähtäimenä ammattilaisuus. Sen jälkeen ei ole mielessä enää mitään muuta ollutkaan, vaan koko elämä on pyörinyt fudiksen ympärillä.

No nyt olet lainalla Kajaanissa FC Hongasta. Miten on hommat lähtenyt Kajaanissa käyntiin ja millainen kuva on alkanut organisaatiosta muodostua?

– Pelit on lähtenyt kuitenkin ihan hyvin käyntiin, varsinkin kotona. Kolme peliä ja seitsemän pistettä, niin eiköhän se kerro kaiken olennaisen. Vieraistakin saatiin viimein pistetili auki ja tästä on hyvä jatkaa. Pelienkin ulkopuolella olen viihtynyt tosi hyvin. Seura on hoitanut asiansa kunnolla ja treeniolosuhteet sun muut on kyllä hyvällä mallilla täälläkin.

Mitä näkisit omina vahvuuksinasi maalivahtina ja mitkä on ne asiat joita pitää vielä kehittää?

-No kaikessa yksinkertaisuudessa torjuminen. Läpisyöttöjen katkomisessa ja itse läpiajoissakin olen hyvä. Kehitettävää nyt on tietenkin tässä iässä vielä kaikessa, mutta jos nyt joku erityinen pitää mainita, niin sanotaan nyt vaikka keskityspallot.

Monesti puhutaan, että maalivahdit ovat ne joukkueen hieman erikoisemmat persoonat ja että ne elävät varsinkin pelatessa ja harjoitellessa aivan omissa maailmoissa. Koetko että kuvaus täsmää sinuun vai minkälaisena persoonana näet itsesi kentällä ja sen ulkopuolella?

– Kyllä tuossa varmasti vähän perää minunkin kohdallani on, sillä kyllä aika keskittyneenä ja etääntyneenä tulee kopissa ennen peliä istuttua. Ja kyllähän vähän ”hullu” pitää olla, että maaliin ryhtyy. Mutta kentällä sitten toki annan kuulua ja ohjaan peliä ja muutenkin pyrin olemaan aktiivinen. Jalkapallon ulkopuolella olen kyllä sitten aika rauhallinen ja varmaan aika helposti lähestyttävä kaveri.

Viikonlopun maaottelut jäivät siis nyt harmittavasti väliin. Kuinka kovana pettymyksenä tämä tuli?

-Ei se nyt loppujen lopuksi mikään pettymys ollut. Meillä on kuitenkin sunnuntaina todella tärkeä kotipeli edessä ja mielelläni tänne jään. Seurajoukkue nyt kuitenkin priorisoidaan edelle.

 No entäpä sitten tulevaisuuden tavoitteet?  Miten korkealla ne ovat? Veikkausliiga? Ulkomaat? Maajoukkue?

-Ammattilaisena ulkomailla pelaaminen nyt on ensisijainen tavoite. Sitä kautta sitten toivottavasti A-maajoukkueen mukaan joskus tulevaisuudessa.

Entäs ensi kausi?

-Tavoitteena on lyödä läpi veikkausliigassa, tai sitten vaihtoehtoisesti siirtyä ulkomaille.

Mitkäs terveiset sanoisit kajaanilaisyleisölle ennen sunnuntain ottelua Jippoa vastaan?

-Kaikki vaan paikalle kannustamaan sunnuntaina. Todella tärkeät kotipisteet olisi saalistettava. Hyvin on jengiä katsomossa riittänyt tähän asti ja tunnelma on ollut hyvä.  Kyllähän se on ihan tosiasia että äänekäs kotiyleisö auttaa pelaajia kentällä.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK