AC Kajaanin kotiavaus Suomen Cupissa käynnistyi kolmen pisteen voitolla SJK Akatemiaa vastaan. 

Kotijoukkue AC Kajaani lähti otteluun ilman viimekauden parasta maalintekijää, David Popaa, joka oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja poissa oli myös kuumeessa ollut puolustaja Mikko Pitkänen. Uusina pelaajina avauksessa nähtiin Gambialainen Omar Gaye ja MYPAssa viime kauden pelannut Johannes Kytilä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin aika vahvasti kotijoukkueen hallitessa palloa ja luoden maalipaikkoja käyttäen nopeita laitureita. AC pääsi useaan otteeseen hyville laukaisupaikoille, mutta viimeistely jäi uupumaan.

20 minuutin kohdalla hyvän ottelun kokonaisuudessaan pelannut Hussein Mohamed loi hyvän maalipaikan boksin ulkopuolelle, kun puolustaja Sharp Räsänen pääsi laukomaan kovaa vastapalloon, mutta hyvin koko pelin torjunut SJK Akatemian maalivahti Aleksi Luoma pääsi torjumaan hyvän laukauksen.

Kahdeksan minuuttia jälkeenpäin AC Kajaanin kulmapotkun jatkotilanteesta Hussein Mohamed sai oikean jalan vapaaksi boksin rajalla, mutta Luoma heittäytyi jälleen pallon tielle.

30 peliminuutin jälkeen SJK Akatemia pääsi ensimmäistä kertaa kunnon maalipaikkaan, kun erikoistilanteesta pallo saatiin puskettua ylärimaan.

Kun pelikellossa oli 40 minuuttia, SJK Akatemian Veeti Mustonen rikkoi Mohamedia boksin sisällä, josta seurasi rangaistuspotku, jota tilanteessa rikottu Mohamed lähti itse laukomaan ja hän upottikin pilkun oikeaan alakulmaan.

Päävalmentaja Lumijärven kommentit ensimmäisestä puoliajasta

-Pystyttiin ekalla puoliajalla luomaan paljon maalipaikkoja, saatiin aktiivisella prässipelaamisella vastustaja vaikeuksiin ja pystyttiin hallitsemaan peliä.

Toinen puoliaika

80 minuutin kohdalla kentälle vaihdosta tullut Hannes Seikkala pääsi murtautumaan Joakim Ärilän syötöstä kuudentoista sisään ja tarjoili paikan Mauro Severinolle, jonka laukaus kimposi SJK puolustuksesta yli maalin.

Hyvin torjunut AC maalivahti Severi Ikäheimo pääsi näyttämään useaan otteeseen komeita vastaantuloja ja kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia, Severi nollasi SJK:n vaarallisen maalintekopaikan tulemalla nopeasti SJK-hyökkääjä Uusi-Auttia vastaan ja torjumalla pallon yli päätyrajan.

-Toisella puoliajalla pelimme muuttui passiivisemmaksi ja valuimme liian alas, jolloin vastustaja pystyi pitämään palloa enemmän, eikä pystytty kontroloimaan peliä.

Lumijärven kommentit pelistä

-Maalintekopaikoissa ei oltu tarpeeksi teräviä ja myös viimeisen syötön laatu oli välillä heikkoa. Laitojen kautta pystyttiin luomaan paljon tilanteita mikä oli myös yksi teema hyökkäyspeliä ajatellen.

Kaikki pelaajat onnistuivat hyvin ja jokaiselle jäi myös parannettavaa. Pelin rakenteluvaiheessa on vielä paljon parannettavaa, mutta kun joukkue saa harjoitella enemmän yhdessä, niin sekin asia tulee paranemaan huomattavasti. Tyytyväinen voittoon ja nollapeliin.

Kolumnin ottelun 3 tähteä 

★ Aleksi Luoma (SJK Akatemia)

Hyviä torjuntoja läpi ottelun, piti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla joukkuettansa pystyssä.

★★ Hussein Mohamed (ACK)

Loi monia tilanteita itselleen ja joukkuekavereillensa laidalta, haastaen ja juosten vastustajista ohi. Hommasi itse omalla juoksullansa rangaistuspotkun, ja teki ottelun voittomaalin.

★★★ Severi Ikäheimo (ACK)

Monia tärkeitä torjuntoja, varsinkin vastaantuleminen maalilta oli monta kertaa erinomaista. Nollapeli ja tärkeät torjunnat toisella puoliajalla, ovat syy täyteen kolmeen tähteen.

——————————————————

AC Kajaani vs SJK Akatemia

1-0 (1-0)

40′ Hussein Mohamed (rp)

Yleisömäärä: 108

AC Kajaanin kokoonpano: Ikäheimo, Kytilä, Räsänen, Kemppainen, Omar Gaye, Hussein Mohamed, Gullit Zolameso, Reza Heidari, Ärilä, Severino, Kult (Seikkala 78′)

Maalikooste

https://www.ruutu.fi/video/3555108

——————————————————

AC pelaa seuraavan kerran heti viikon päästä lauantaina, kun pallohalliin vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura. Ottelu käynnistyy Kajaanin pallohallissa kello 18.00

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK