AC Kajaani otti hienon voiton TPV:sta ja varmisti sarjapaikkansa

Kuva: Elisa Viihde Sport

AC Kajaani kohtasi lauantaina huipputärkeässä Ykkösen ottelussa TPV:n ja varmisti sarjapaikkansa 3-4 vierasvoitolla. Samaan aikaan pelattu AC Oulu-MYPA ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen. Ykköstä on jäljellä vielä kaksi ottelua ja kun sarjassa perää pitävät MYPA ja TPV kohtaavat toisensa seuraavalla kierrokselle tarkoittaa tämä sitä, että AC Kajaani tulee säilyttämään paikkansa Ykkösessä riippumatta jäljellä olevien otteluiden tuloksista.

TPV siirtyi aurinkoisessa Tammelassa 1-0 johtoon Paavo Näykin osumalla, mutta Mike Ibiyomi iski pelin tasoihin komealla laukauksella vain reilua minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue TPV hallitsi palloa pitkiä jaksoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta todellisille maalipaikoille murtautuminen tuotti punapaidoille vaikeuksia. Tauolle lähdettiin 1-1 tasalukemissa.
Ibiyomilla oli erinomainen tilaisuus siirtää vierailijat johtoon pelikellon lähetyessä 54. minuuttia, mutta nigerialaisen veto meni hiuksenhienosti ohi. Seuraava yritys muutamaa minuuttia myöhemmin sanoi toden, kun Samuel Mahlamäen keskitys löysi Ibiyomin boksista, joka taituroi itsensä vapaaksi ja niittasi pallon voimalla maalin kattoon. AC Kajaani siirtyi jo 1-3 johtoon, kun maalivahti Tatu Österlundin avaus löysi Ibiyomin, joka jatkoi pallon Tim Martiselle ja parikymppinen laitapelaaja viimeisteli komeasti kauden toisen osumansa Ykkösessä.

TPV nousi hiukan varkain taistelemaan jälleen pisteistä, kun Tommi Smeets laukoi TPV:n vaparin lähietäisyydeltä Tatu Österlund torjui, mutta pallo vietiin pilkulle David Popan maalinedushässäkässä tekemän rikkeen jälkeen. Paavo Näykki upotti rankkarinsa varmasti ja kavensi lukemiksi 2-3. Otteluun saatiin todella jännittävä loppu, kun TPV puolustaja Joonas Rantalan keskitys osui epäonnekkaasti Samuel Mahlamäen käteen ja näin pallo vietiin jo toistamiseen rangaistuspilkulle ja TPV:n Paavo Näykky viimeisteli hattutemppunsa, tasoittaen pelin 3-3 tasalukemiin.

AC Kajaani ei kuitenkaan luovuttanut ja sai palkintonsa Dudan toimittamasta sivuvaparista ja pallo pomppi lopulta David Popalle, joka viimeisteli jo kauden seitsemännen osumansa yhteentoista otteluun.

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1194193

Seuraavaksi AC Kajaani kohtaa ensi lauantaina 5.10 jo liiganousunsa varmistaneen FC Hakan Liikuntapuistossa klo 15. Lämpimästi tervetuloa!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK