AC Kajaani nousi ykköseen

AC Kajaani voitti KTP:n toistamiseen, kaksiosaisessa karsintapelissä Kajaanissa lauantaina ja nousee Ykköseen kaudelle 2018, yhteismaalein 6-3.

Lauantain peliin lähdettiin viikontakaisen Kotkassa pelatun ensimmäisen osaottelun johtolukemista 3-1. Koko viikon puheenaiheena ollut karsintapeli mietitytti monia. Kuinkahan joukkueemme toisen pelin pelaa? Puolustaako vai jatkaako ”samalla vauhdilla” kuten tähänkin saakka. Passivoituuko ja kuinka yksittäiset pelaajat toimivat tässä asetelmassa ja kuinka joukkue onnistuu kotistadionilla? Olihan kaikkien tiedossa, kuinka kova joukkue FC KTP on!

Jo ennen peliä oli selvää että KTP tarvitsee maaleja, joten luulisi Lumijärvellä olleen helppo rakentaa taktiikka kotistadionille. Taisipa päävalmentajan puseron alla kuitenkin olla pientä jännitystä?

Peli alkoi odotetusti.
KTP pyrkii luomaan heti maalipaikkoja ja kotijoukkueen puolustus tuntuu olevan tilanteen tasalla. AC Kajaani pelaa sillä samalla tutulla asenteella ja pelitavalla, mihin on totuttu. Painetta luodaan KTP:n pallolliselle pelaajalle välittömästi ja syöttösuunnat tukitaan koko joukkueen pelaajien kovalla asenteella ja taistelutahdolla. Paine KTP:n pelaajille luo vierasjoukkueelle hermostuneisuutta ja virheiden todennäköisyys kasvaa. Ottelun ensimmäinen maali oli siitä hyvä esimerkki.

Willy Stephanus prässää, katkaisee kotkalaisharhasyötön ja karkaa läpiajoon. Willy sijoittaa pallon tarkasti oikean tolpan kautta KTP:n maaliin, 1-0 ja alkaa hillitön riemu Kajaanin Liikuntapuistossa. Jalkapallohuuma kuuluu ja tuntuu pitkästä aikaa Kajaanin futiskatsomossa ja kentällä!!!

KTP ei lannistu, joukkue painaa päälle ja hakee maaleja. Kulmapotku vasemmalta, Ousman Jarju pukkaa pallon maaliin, mutta kajaanilaiskannattajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä ottelun erotuomari Kalle Mäkinen näkee kotkalaispelaajan rikkeen ja viheltää kotijoukkueelle vapaapotkun.

AC Kajaanin prässi ja paine toimii jälleen kerran, Ali karvaa pallon ja karkaa maalintekoon, pääsee rankkarialueelle, jossa hänet kaadetaan. RANKKARI ja KTP:n Manelille varoitus. Yleisö kohisee, tunnelma nousee katsomossa, nähdäänkö tässä ratkaisu koko karsintasarjaan? Rankkaria asettuu laukomaan kotijoukkueen kapteeni, joukkueen selkäranka, joka ei näissä ole epäonnistunut. Entä jos nyt tulee se ”tilastollinen epäonnistuminen”? Voi tätä jännitystä!

Rami ei epäonnistu! Pallo voimalla oikean tolpan vierestä verkon perukoille, ohi hyvin aavistaneen Jiri Kosken. 2-0 ja yhteismaalit nyt AC Kajaanille 5-1.

Toinen puoliaika
KTP ei luovuta, joukkue taistelee ja hakee maaleja. Kavennusmaali syntyy Tarvosen jalasta, joka noutaa nopeasti pallon Kajaanin maalista ja tsemppaa joukkuettaan takaa-ajoon. AC Kajaani ei maalista lamaannu, luotto omaan pelaamiseen on kova ja painetta kotkalaismaalille syntyy entiseen malliin. Ibiyomi tarjoilee Willylle takatolpalle avopaikan, tyhjä maali odottaa, Willy on kuitenkin huonossa asennossa ja pistää pallon vasemmalta pari metriä ohi tyhjän maalin.

AC Kajaani tekee pelaajavaihtoja, joista ensimmäisessä kentän jättää Kakkosen maalikuningas Michael Ibiyomi. Kentälle juoksee Chigozie Ewelike, joka aloittaakin pirteästi ja hakee palloa aggressiivisesti. Mies ehtii olla kentällä kaksi minuuttia, kun hän nappaa Sebastian Dolivon palautuksen omalle maalivahdille ja laittaa pallon kotkalaismaaliin. Tunnelma kajaanilaiskatsomossa ja kentällä on huikea. Yhteismaalit ovat nyt AC Kajaanin eduksi 6-2!

Kun peliä on jäljellä 6 minuuttia, KTP:n Aleksi Tarvonen kaadetaan rankkarialueella, rankkari. Juho Nykänen kaventaa 3–2:een.

LOPPUTULOS 3–2. AC Kajaani nousee Ykköseen yhteismaalein 6–3.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK