Yhteistyöllä menestykseen!

YHTEISTYÖLLÄ MENESTYKSEEN!

Vuosi on vaihtunut ja edessä on taas uudet haasteet pelikentillä. Vuosi 2013 jäi varmasti ikimuistoiseksi monellakin eri tavalla. Kajaani sai huomata paljon positiivisia ulottuvuuksia tämän kuningaslajin parissa, joita oli koettu jo aiempinakin vuosikymmeninä.

Kajaani sai pitkästä aikaa vieraikseen joukkueita suomalaisen jalkapallon huipulta. SJK, Haka, FC KooTeePee, Ilves, AC Oulu, FC Viikingit, PK 35 Vantaa, OPS sekä Jippo toivat Kajaanin Liikuntapuistoon positiivista värinää kajaanilaisessa jalkapallokulttuurissa. Nämä seurat toivat peliä katsomaan tulleen kuningaslajin ystävän silmien eteen esimerkin siitä, mitä vanha sananlasku ”työ tekijänsä palkitsee” tarkoittaa. Upeiden syöttökombinaatioiden, taidokkaiden haltuunottojen tai hallittujen maalitilanteiden loppuunsaattamiset eivät olleet syntyneet yhden kauden ihmeenä. Rutiinisuorittaminen oli erittäin kovalla tasolla näillä seuroilla, joiden korkea suoritustaso kesti tärkeät 90 minuuttia.

Kajaanin ykkösseura sai myös seurakseen näiden edellä mainittujen joukkueiden lisäksi uusia sekä vanhoja lajin ystäviä, jotka ehdottomasti auttoivat jalkapallokulttuurin nostamisessa yleiseen tietouteen. Nämä avauskokoonpanon 12. pelaajat auttoivat kannustuksellaan AC Kajaania tasaväkisissä kamppailuissa kärkiseuroja vastaan. AC Kajaani toivoo näiden tärkeiden ”avauskokoonpanon pelaajien” panosta myös tämänkin kauden kamppailuissa.

Mutta olisiko voinut tehdä asioita toisin? AC Kajaanin organisaatio sai paljon kritiikkiä toiminnastaan valtakunnan toiseksi ylimmällä sarjatasolla ja on myös saanut tämän kauden valmistelujen aikana. Osa kritiikistä on varmasti tullut aiheesta, ja niistä on otettu ja otetaan opiksi. Mutta menneet ovat menneitä ja niiden kaivelu ei edesauta tällä hetkellä onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

On muistettava ennen kaikkea se valtava talkookoneisto, mikä sai aikaiseksi onnistuneen pelitapahtuman Liikuntapuiston hornankattilaan. Nämä hiljaisen työn sankarit toteuttivat omassa toiminnassaan joukkuepelin tärkeintä aatetta, yhteispeliä. Heidän panoksensa tälläkin kaudella on jälleen merkittävä.

Ilman yhteistyökumppaneita AC Kajaani kausi ei olisi myöskään onnistunut. Nämä tahot antoivat omalla tuellaan mahdollisuuden toteuttaa kajaanilaista unelmaa valtakunnallisen tarkastelun alla. Nämä tärkeät strategiset kumppanit eivät varmasti vaatineet paljoa, mutta toivat sitäkin enemmän eri osa-alueilla. Heidän panoksensa on myöskin tällä kaudella merkittävässä asemassa toiminnan onnistumisessa.

Onnistunut tulevaisuus vaatii vankan pohjan, etenkin juniorityön osalta. AC Kajaanin taustalla oleva junioriseura FC Tarmo tarjoaa junioripolun jokaisessa ikäluokassa B-junioreista aina F-junioreihin asti. Tälle kaudelle perustettu jalkapallokoulu vankistaa entisestään lajin perusrakenteen luomisessa. Tuon polun ehjänä pitäminen vaatii kaikilta osapuolilta nöyrää ja pyyteetöntä työtä.

AC Kajaani suuntaa katseensa tulevaan nöyränä. Ilman edellä mainittuja yhteistyötahoja on toiminnan kokonaisuus hyvinkin vaillinaista. Oman tekemisen on myös oltava sellaisella tasolla, jolla voidaan saavuttaa asetettuja tavoitteita. Jokaisen on tehtävä työtä yhteisen edun nimiin, eikä pelkästään oman statuksen korostamiseen. AC Kajaani haluaa olla tällä kaudella yksi perheenjäsenistä ja tekee töitä hartiavoimin tämän luottamuksen saavuttamiseksi.

AC Kajaani tulee jatkamaan tästä eteenpäin aktiivista viestintää toiminnastaan. Lähiaikoina on luvassa uusia tuulia toimintaan. Pysy mukana pelikentällä!

 

 

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK