Yhteistyö toimii: Hakan pelaajat tyytyväisiä AC Kajaanin treeneihin

kuva 3 (2)Tiistaina saatiin taas yksi merkki AC Kajaanin ja Kajaanin Hakan historiallisen yhteistyön toimivuudesta, kun Hakan Väinö Juntunen ja Apollo De Brito Medeiros kävivät mittaamassa AC:n aamuharjoitusten tason.

Molemmat pelaajat totesivat sen kovaksi.

– Hakassakin on treenattu nyt kovaa, mutta tempo ja vaatimustaso on täällä kovempi. Sitä halusinkin. Tulin AC:n mukaan, koska halusin Hakan iltatreenin lisäksi päivään myös toisen harjoituksen ja koska haluan pelaajana pyrkiä mahdollisimman kovalle tasolle, Apollo kertoo.

AC:n treeneissä on kajaanilaistuneelle brassille tuttuja kasvoja, sillä hän on edustanut joukkuetta aikaisemmin urallaan kolmen kauden ajan Kolmosessa ja Kakkosessa. Apollo huomasi heti harjoituksiin tultuaan yhden muutoksen.

– Henki oli parempi. Ei se ennenkään huono ole ollut, mutta nyt kentällä huokui koko ajan hyvä henki. Treeneissä vaaditaan, mutta ei sillä tavalla, että virheitä pitäisi pelätä.

Vaatimustason pisti merkille myös Väinö Juntunen, joka vieraili AC:n harjoituksissa viimeksi talvella.

– Valmentaja Jarmo Korhonen on selkeästi tuonut harjoituksiin oman juttunsa. Huonot suoritukset eivät mene läpi. Taso on korkealla. Juuri tätä tarvitaan, jos aikoo kehittyä pelaajana. Ja se on tarkoitus, siksi tänne halusinkin, Juntunen toteaa.

17-vuotias Juntunen ja 29-vuotias De Brito Medeiros ovat urallaan eri vaiheissa, mutta molempia yhdistää halu pelata mahdollisimman korkealla tasolla.

– Totta kai haluan antaa myös näyttöjä, että tarpeen vaatiessa olen käytettävissä Kakkosen peleissä, Apolo sanoo.

– Tavoite on pelata ehdottomasti joskus vielä korkeammalla kuin Kakkosessa, Juntunen linjaa.

AC Kajaanin nuoret pelaajat ovat täksi kaudeksi käynnistyneen yhteistyön myötä päässeet hakemaan arvokkaita peliminuutteja Hakan riveistä Kolmosesta. AC Kajaanin päävalmentaja Jarmo Korhonen muistuttaa, että yhteistyö toimii myös toiseenkin suuntaan.

– Seurojen välinen yhteistyö on loistava juttu. Hakan pelaajat ovat tervetulleita mittaamaan tasoaan meidän harjoituksiimme ammattilaispelaajien joukkoon, Korhonen sanoo.

Hän ei pidä olleenkaan mahdottomana ajatuksena, että Hakasta voisi nousta sarjaporrasta ylemmäs AC:n pelaavaan kokoonpanoon. Päinvastoin, Haka toimii mainiona ponnahduslautana. Esimerkiksi viime AC Kajaanin kotiottelussa GBK:ta vastaan mainion 45 minuuttisen kellottaneella Tatu Hoffrenilla oli alla pari tärkeää 90 minuuttisia Hakan riveistä

Iän tai kansalaisuuden suomia armopaloja tai oikoteitä AC:n kokoonpanoon ei kuitenkaan ole.

– Ensin jokaisen pitää näyttää täällä treenikentällä, että on peliminuuttien arvoinen. Sitten se sama asia pitää todistaa vielä jokaisessa ottelussa. Meillä alkaa olla pelipaikoista mukava kilpailutilanne ja se on erinomainen asia, Korhonen toteaa.

AC Kajaani haki lauantaina Callistus Chukwun ja Michael Nzekwen maaleilla 2-0-voiton kärkikamppailussa PS Kemistä ja nousi Kakkosen Pohjoisen lohkon kärkeen. Kajaanin Haka on napannut Pohjois-Suomen Kolmosessa seitsemästä ottelusta kolme voittoa. Yhdeksän pistettä oikeuttaa keskikastin sijoitukseen.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK