AC ei onnistunut viimeistelyssä ja VPS teki paikoista maalit sunnuntaina lukemin 0-2 (0-2)

AC Kajaanilta sivussa olivat Erfan ZeneliBauraux Amiri ja neljännen keltaisen kortin takia yhden ottelun sivussa ollut Geoffrey Acheampong.

Ensimmäinen puoliaika

VPS alkoi hallitsemaan ottelua, eikä AC vaikuttanut olevan kovin hereillä ja ensimmäinen maali ottelussa syntyikin vierajoukkueen toimesta, kun Samu Alanko laittoi matalan keskityksen maalille ohi AC puolustajien, josta Eetu Rissanen pääsi nikkaamaan pallon varmasti maaliin.
AC sai muutamia kertoja pallon vietyä boksiin asti, mutta laukauksia ei nähty, jotka olisivat olleet Tuomas Pöyhöselle vaaraksi.
Seuraava maali nähtiin, kun kokenut Sebastian Strandvall laukoi pallon kaukaa maalin oikeaan alanurkkaan, pallo pomppasi juuri ennen Deni Kaksaa, joka teki tilanteesta vaikean torjuttavan.

Toinen puoliaika

Heti toisen puoliajan alussa pääsi Alanko vaaralliseen maalipaikkaan vasten Kaksaa, mutta kroattimaalivahti pysäytti vedon hienosti jalallansa.
Kotijoukkueen hyökkääjille laukominen ei näyttänyt maistuvan, joten Chiharu Kato päätti alkaa tykittelemään menemään ja laukoikin pallon kerran ylärimaan boksin ulkopuolelta ja hetki tästä oli Kato uudestaan lähellä maalintekoa parilla yrityksellänsä. AC:lla oli pieni hallinta muutamienkin minuuttien ajan, mutta edes Christopher Bibaku ei saanut osuttua maaliin asti, vaan Pöyhönen pysäytti ransakalaiskärjen yrityksen, joka pääsi nokikkain VPS veräjänvartijan kanssa.
70. minuutin kohdalla Sharp Räsänen loukkasi itseään ja joutui jättämään kentän, jonka tilalle vaihdosta tuli Tatu Hoffren.
AC oli lähellä maalintekoa erittäin useita kertoja, lähellä oli myös Hussein Mohamed, joka Bibakun syötöstä pääsi yrittämään läheltä maalia, mutta yritys jäi VPS puolustukseen.
Vaikka kotijoukkue hallitsi täysin toista puoliaikaa, ei pallo maaliin asti mennyt ja VPS haki täyden pistepotin Kajaanista.

Marko Milunovicin mietteet pelin jälkeen

– Ensimmäisellä puoliajalla VPS hallitsi kenttää monella tavalla, saimme pallon pari kertaa 20 metrin etäisyydelle hyvällä paineella, mutta emme löytäneet hyviä valintoja, joista olisi maaleja pääsyt tekemään. Ensimmäinen maali tuli meidän monista virheistä ja huonosta prässistä, toinen maali oli hieno laukaus Strandvallilta, eikä Kaksa luultavasti nähnyt palloa tarpeeksi hyvin. Aiomme analysoida syitä miksi emme olleet tarpeeksi kovia ensimmäisellä puoliajalla, emmekä olleet kärsivällisiä pallon kanssa.

Toinen puolisko oli meidän dominointia ja oli noin 5-6 mahtavaa tilannetta, Katolle kolme kertaa, Bibaku pariin otteeseen, Popa myös ja Hussein läheltä maalia. Lopuksi tulos ei kuitenkaan ollut hyvä, joka olisi voinut olla toisenlainen, jos olisimme käyttäneet maalipaikat hyödyksi. Kaksi hyvää peliä pelaajilta kahta hyvää joukkuetta vastaan. AC Oulu ja VPS ovat stabiileja joukkueita pelaajilla, jotka ovat pelanneet keskenään pitkän ajan, mutta näytimme, että pystymme haastamaan myös heidät.

Seuraavaksi käännämme katseet vielä kerran joukkueeseen, joka vielä viime kaudella pelasi Veikkausliigaa, ja koitamme korjata virheemme kentällä.
Meidän täytyy pitää yhtä ja pysyä positiivisina!

Kolumnin ottelun kolme tähteä

Tuomas Pöyhönen (VPS)
Nollapeli, pysäytti useaan otteeseen hyviä paikkoja

★★ Sebastian Strandvall (VPS)
Komea maali vapaapotkusta

★★★ Chiharu Kato (ACK)
Loi hyviä tilanteita ja oli lähellä maalintekoa, hyvää puolustusta


AC Kajaani vs VPS
0-2 (0-2)

Yleisömäärä: 645

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Kato, Kytilä, Pitkänen, Räsänen (Hoffren), Mohamed (Zolameso), Ärilä (Seikkala), Appiah, Heidari, Bibaku, Popa


Ottelut jatkuvat Kokkolassa 10.10 klo 14:00, kun vastassa on KPV!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK