Tappio Kemissä

Cup-taival AC Kajaanin osalta päättyi eilen Kemissä 3-1 (1-0) tappioon. Erinomaisissa puitteissa pelattu ottelu antoi kuitenkin taas jälleen kerran hyvää palautetta joukkueen tekemisestä. Samoin peli oli varmasti paikalle saapuneen yleisön mieleen vaihtuvien tilanteiden sekä kummankin joukkueen taisteluilmeen puolesta.

Alusta lähtien huomasi, että kummankin joukkueen lataus oli kova peliä varten. Kuitenkin jo pelikellon näyttäessä viittä minuuttia PS Kemi sai hyökkäyspään vapaapotkun. Merkkausvirheen myötä Kemi sai aikaisen maalin peliinsä, joka auttoi entisestään vahvistamaan kemiläisten vahvaa latausta peliä varten. Tämän jälkeen AC Kajaani haki jonkin aikaa omaan peliinsä muotoa, joka alkoi löytymään noin parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Pelillisesti ensimmäinen puoliaika oli tasavahvaa vääntämistä, jossa tilanteet aaltoilivat koko kentän laajuudelta.

Toinen puoliaika tarjosi yleisölle sitten kolme maalia. Näistä kaksi teki PS 57. minuutin ja 67. minuutin kohdalla ja ottelun lisäajalla Michael Nzewken toimesta AC Kajaani kaunisteli lukemia. Pelitemmoltaan ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin hitusen kovempi. Ottelun lopputuloksesta huolimatta kesällä tullaan varmasti näkemään kahden tasavahvan joukkueen kohtaamisia niin Kajaanissa kuin Kemissä.

Jalkapallo on joukkuelaji, ja siinä voitetaan tai hävitään joukkueena. Sama koskee pelillisiä asioita kentällä onnistumisten tai virheiden osalta. Pallollisena tai pallottomana pelaajana on mietittävä omaa tekemistä siten, että se edesauttaa joukkueen pelisysteemin toteutumisessa. Kentällä on oltava koko ajan hereillä ja sijoituttava sen mukaan, että pystyy antamaan koko ajan vaihtoehtoja pelille. Samoin pelinohjaaminen kentällä auttaa kaveria reagoimaan tarpeen mukaan ajoissa seuraavaa liikettä varten. Näiden pienten asioiden johdosta syntyi eilen muutamia tilanteita, joista syntyi niin maalit kuin kemiläisten vaaralliset tilanteet kajaanilaisten maalille.

Vaikka tappio tuli ja se oli joukkueelle kova pettymys, on pelistä otettavissa paljon positiivisia asioita. Eräänä positiivisena asiana voidaaIMG_7063n pitää joukkueen nuorten pelaajien vahvaa esiinmarssia joukkueen ryhmityksessä. Santeri Nukarinen ja Tommi Knuutinen pelasivat koko ottelun puolustuslinjassa täyttäen oman ruutunsa niin kuin joukkueen pelisysteemi sen vaati. Erityisesti Nukarisen vahva laitapelaaminen sai kemiläisyleisön kyselemään miehen taustoista tarkemmin. Myös Severi Manninen ja Tatu Hoffren toimivat omissa rooleissaan halutulla tavalla. Toisena vahvana piirteenä voidaan pitää joukkueen halua voittaa peli. Peli halutaan voittaa oli kyseessä peli harjoituksissa, harjoituspeli tai Cup-ottelu. Tämä voitontahto tietää hyvää sarjakautta ajatellen, joilloin jokaiseen peliin lähdetään valmiina. Joukkue haluaa voittaa ja tuoda positiivista värinää kajaanilaisyleisön eteen joukkueena.

Kokoonpano 15.3. : Nitsesky – Nukarinen, Knuutinen, Chibueze (60.min Hoffren), Kettunen – Kakhaber, Maal, Ogbuefi, Lohi – Manninen (48.min Khabadze), Nzewke

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK