Kauden ensimmäinen kotivoitto sai edelleen odottaa, kun Gnistan taisteli mukaan pisteen luvuin 1-1 (1-0)

Kokoonpanosta poissa olivat Tomi KultJoakim Ärilä ja vielä pari matsia pelikieltoa kärsivä Jules Samnda.
AC pelasi mustat surunauhat kädessä, sillä ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki Jukka Tiitisen muistoa kunnioittaen.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti käyntiin Gnistanin hallitessa ja luoden hyviä tilanteita heidän kärkipelaajalle Aleksander Akbarille, joka palloili ennen Kajaanissa, mutta Akbarin kaikki kolme yritystä suuntautuivat yli tai ohi. Akbar myös kaadettiin boksissa ennenkuin hän pääsi yrittämään maalia, mutta rangaistuspotkua ei nähty.

Ensimmäinen maali nähtiin kulmapotkusta, kun Geoffrey Acheampong keskitti ja 198cm pitkä toppari Mikko Pitkänen pääsi korkeimmalle ja puski pallon maaliin 12. minuutin kohdalla.

Ennen puoliajan loppua Erfan Zeneli pääsi näyttämään vaparitaitojansa, kun hän lähetti kierteisen pallon vasempaan yläkulmaan, mutta Gnistanin maalivahti Aatu Hakala venyi pallon eteen komealla torjunnalla. Paikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta tauolle mentiin 1-0 tilanteessa. Ensimmäisellä puoliskolla ei nähty yhtään varoituksia.

– Erittäin hyvältä tuntui päästä avaamaan maalitili, ollaan treenattu nuita kulmia, hyvä pallo maalille ja päätä väliin vaan. Kommentoi Mikko Pitkänen

Toinen puoliaika

Ensimmäinen tilanne siunautui David Popalle, kun hän pääsi puskemaan boksin sisältä Zenelin keskityksestä, mutta Hakala poimi pallon alakulmasta. Peliä käytiin AC:n hallinnassa muutamankin minuutin ajan, kunnes noin kymmenen minuuttia peliä käytiin vain vähän neppaillen, eikä tilanteita syntynyt, kunnes Gnistanin kulmapotkun jälkitilanteesta Cherif Ndiaye päämään äsi yrittämään boksin sisältä hyvältä paikalta, mutta pallo meni selvästi ohi maalin.

Emmanuel Appiah pääsi jälleen näyttämään kaukolaukaustaitojaan, kun hän tykitti noin kahdestakymmenestä metristä, mutta pallo meni vähän ohi maalin. Ehkä toisen puoliajan paras tekopaikka nähtiin 70. minuutin kohdalla, kun David Popa pääsi driblaamaan kuudentoista sisässä koko puolustuksen ohi, mutta kuti jäi piippuun. Se jäikin Popan viimeiseksi yritykseksi, kun minuutti tästä Yusuke Unoki vaihdettiin kentälle, joka pääsi yrittämään maalintekoa heti, mutta laukaus jäi keskelle. Unoki pääsi yrittämään vielä uudestaan, kun laukaus meni Hakalan jalkojen välistä, mutta ohi. Ja taas jos omat paikat jättää käyttämättä, vastustaja kyllä käyttää omansa ja niin, 87. minuutin kohdalla Gnistan tasoitti pelin Roni Huhtalan maalilla erikoistilanteesta, kun pallo jäi pyörimään maalin eteen.

– Toivottavasti tää olisi nyt viimeinen kerta, kun tulee tälläinen loppu. Annettiin vähän tyhmiä erikoistilanteita vastustajalle.

Mika lumijärven mietteet pelin jälkeen

– Tasapeli harmittaa, joukkueen ilme hyvä, taisteltiin erittäin hyvin fyysistä joukkuetta vastaan. Ei saatu niin tasapainoista peliä, kuin Porissa. Luotiin hyviä maalipaikkoja, mutta oltiin tehottomia, eikä pystytty tekemään sitä toista maalia, jolla oltaisiin saatu peli sinetöityä.

Nyt aloitetaan keskittyminen MP peliin ja treenikentällä treenataan ainakin maalintekoa.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ Aatu Hakala (Gnistan)
Loistavia torjuntoja läpi koko ottelun, piti Gnistanin pelissä mukana

★★ Mikko Pitkänen (ACK)
Puski ottelun avausmaalin ja puolustuspäässä oli varmaa peliä

★★★ Rony Huhtala (Gnistan)
Supersub, tuli kentälle 76′ minuutilla ja tasoitti pelin ennen loppua

Tasapeli jälleen viimeisten minuuttien tasoitusmaalilla ei tunnu hyvältä


AC Kajaani vs IF Gnistan
1-1 (1-0)

Yleisömäärä: 748

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Zolameso, Kytilä, Pitkänen, Räsänen, Appiah, Zeneli (Seikkala), Acheampong, Heidari (Kemppainen), Severino (Mohamed), Popa (Unoki)


Ykkösen koitokset jatkuvat tasan viikon päästä sunnuntaina, kun AC matkustaa Mikkeliin MP:n vieraiksi.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK