Sunnuntain ottelusta Ekenäs IF:n vieraina ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville, kun AC jäi nollille luvuin 5-0 (1-0)

AC Kajaanilta pois olivat loukkaantuneet Erfan Zeneli, Joakim ÄriläBauraux Amiri ja tällä kertaa sairaana oli Sharp RäsänenHussein Mohamed oli pelikiellossa neljännen kertyneen keltaisen kortin vuoksi. Jules Samnda oli vielä tämän ottelun sivussa pelikiellon vuoksi. Avauksessa nähtiin ensimmäistä kertaa hyvin esiintynyt Oliver Kangaslahti.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja AC pyrki iskemään vastahyökkäyksillä kohti EIF maalia, mutta keskitykset ja viimeiset ratkaisut jäivät vajaiksi.
AC sai useita kulmapotkuja ja erikoistilanteita, niitä kuitenkaan hyödyntämättä. Lähimmillään maalinteko oli, kun matalasta keskityksestä pallo meinasi kimpoilla EIF puolustuksen kautta maaliin, mutta vieri juuri ja juuri ohi maalin.
EIF avasi peliä ja mursi AC:n puolustusta vasemman laidan kautta useita kertoja, josta se ensimmäinen maalikin pääsi tulemaan 44. minuutin kohdalla, kun Zacharias Ekström kikkaili ohi puolustuksen ja tarjoili Darren Smithille, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Toinen puoliaika

Toista puoliskoa kerettiin pelata vain kahdeksan minuuttia, kun EIF tuli oikean laidan kautta ja pääsi uudestaan maalinteon makuun Juuso Liukkosen osumalla läheltä maalia.
Seuraavassa maalissa tultiin uudelleen oikean laidan kautta ja Xhevdet Gela pääsi viimeistelemään pallon kahdeksan minuuttia aiemmsata varmasti maaliin myöskin läheltä maalia.
Neljäs osuma syntyi päälle kymmenen minuuttia aiemmasta, kun Smith tarjoili Liukkoselle, joka tuikkasi pallon taas maalin edustalta sisään.
Viimeinen naula arkkuun lyötiin sisään muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Zachary Sukunda sai läpisyötön oikealle laidalle ja leikkasi keskeen ja sijoitti pallon tolpan kautta sisään.

Mika Lumijärven mietteet pelin jälkeen

– Ensimmäinen puoliaika pelattiin pelisuunnitelman mukaisesti ja saatiin vastahyökkäyksiä ja muutama erikoistilanne, joista oltaisi paremmalla viimeistelyllä maali saatu aikaiseksi. Viiden puolustuslinja toimi hyvin siihen 44. minuutille saakka, ennen kuin EIF sai ns. pukukoppimaalin tehtyä.

Valmentajana voin ottaa toisen puoliajan maalit minun virheeksi eli muutettiin toisen puoliajan alussa ryhmitys 4-4-2 ja pyrittiin prässäämään ylhäältä, ei onnistuttu siinä ja sen jälkeen EIF pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä joka puolelta ja iskivät kaikki maalit sitten lähietäisyydeltä. Olisi pitänyt malttaa puolustaa matalassa muodossa pidempään ja ottaa sitten vasta lopussa riskejä.

Positiivisena asiana pelaajien peluutus jotka eivät ole saanet paljon peliaikaa ja myös Kemppaisen Juuson paluu kentälle pitkän tauon jälkeen, lisäksi ei saatu varoituksia ja ei tullut loukkaantumisia. Samalla tavalla mennään eteenpäin ja keskitytään tulevaan vastustajaan viikon aikana treenikentällä.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

Juuso Liukkonen (EIF)
Kaksi maalia

★★ Darren Smith (EIF)
Hieno maali, hyviä haastoja

★★★ Jiri Koski (EIF)
Nollapeli


EIF vs AC Kajaani
5-0 (1-0)

Yleisömäärä: 685

AC Kajaanin kokoonpano: Ikäheimo, Räsänen, Kangaslahti (Kemppainen), Hoffren, Kytilä, Kato, Seikkala (Kult), Zolameso, Appiah, Popa, Bibaku (Diop)


Kotiottelut jatkuvat tulevana lauantaina 26.9 klo 17:00, kun Liikuntapuistoon vieraaksi saapuu MyPa!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK