Kipparihallin havainnot

Tässä vaiheessa voisi aloittaa pitkällä selitysketjulla tappion johdosta. Tuomarit antoivat erivapauksia kotijoukkueelle, pelialusta ei suosinut vierailijoita, valmistautuminen meni sairastelujen takia pilalle ja niin edelleen. Mutta nyt ei ole selittelyjen aika. KPV oli vahvempi ja siitä heille täysi kunnia. Pelistä jäi kuitenkin paljon positiivisia havaintoja AC Kajaanille numeroista huolimatta.

Pitkästä aikaa paikallisen jalkapallon historiassa oli pelaavassa kokoonpanossa edelliskaudella vielä A-junioreiden sarjaa pelanneita kajaanilaisia lupauksia. Näille kymmenelle nuorelle pelaajalle peli antoi varmasti paljon, ja oli erinomainen tasonmittaus. KPV:n joukkueessa oli monia samanlaisen taustan omaavia. He olivat oman juniorikoulun kasvatteja, jotka ovat parin vuoden edustusjoukkueessa olon jälkeen vakiinnuttamassa paikan avauksessa ja muodostamassa joukkueensa runkoa. Eli pienin askelin kohti vaativampia rooleja. Tätä konseptia AC Kajaani tulee myös toteuttamaan paikallisen junioripolun keihäänkärkenä.

Joukkueen mukana oli myös perjantaina Kajaaniin saapunut Yankuba Ceesay, jolla on viikon mittainen try out-sopimus. Taiteilijanimeä Maal käyttävä pelaaja on monelle suomalaiselle jalkapalloa seuraavalle viime kesästä tuttu. Myös “HJK:n kaatajana” mainostettu Maal pelasi viime kesänä Viron pääsarjaa sekä Mestareiden liigaa JK Nömme Kaljussa. Pelaajauran varrella on tullut myös kokemusta niin Etelä-Amerikasta, Brittein saarilta kuin 5-maaottelua Gambian joukkueesta. Hänen roolinsa ennakkokaavailuissa on Jerome Ogbuefin rinnalla tasapainottavana tekijänä. Kummankin näytöt olivat Kokkolassa lupauksia antavia, ja kummankin pallovarmuus sekä pelin rytmittäminen oli huomattavissa, joka on ensisijaisen tärkeää heille kaavailtujen roolien kohdalla.

Itse ottelu päättyi siis KPV:n voittoon 4-0 (2-0). Itse pelistä löytyy otteluraportti KPV:n sivuilta oheisen linkin kautta http://www.kpv.fi/ottelut/82717 . Vajaan kuukauden päästä käytävään Suomen Cupin otteluun KPV tulee asettumaan ainakin numeroiden varjossa suosikin asemaan. KPV:n toimitus antaa myös ymmärtää pelin olleen Laudaturin arvoista. Tuolla arvosanalla tässä vaiheessa kautta on Kakkosen pohjoislohkon voittaja varma, koska tuolla suoritusmerkinnällä ollaan arvosteluasteikon huipulla, josta ei voi enää parantaa. Kajaanilainen jalkapalloyleisö saa nauttia tätä kautta ensi kesänä hienoa peliä Kajaanin Liikuntapuistossa!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK