AC Kajaani jäi putoamisviivan alapuolelle voitosta riippumatta, kun kauden viimeinen ottelu päättyi voittoon 1-4 (1-2)

AC Kajaani oli pakkovoiton edessä säilyäkseen Ykkösessä, mutta myöskin sarjapaikasta taistellut Gnistan voitti oman ottelunsa ja täten voitosta huolimatta ensi kaudella jatketaan Kakkosessa.

Ensimmäinen puoliaika

Pakkovoiton edessä ollut vierailija otti hallinnan ottelusta ja sai luotua useita tilanteita ja pallo vietiin pilkulle jo 12′ minuutilla Emmanuel Appiahin lauottua pallon suoraan Michael Ogungbaron käteen ja Erfan Zeneli upotti pallon verkkon. Seuraavan kerran Zeneli oli taas maalipaikassa noin kymmenen minuuttia aiemmasta, päästyään laukomaan vaparista läheltä boksia, mutta Anton Lepola torjui pallon vasemmasta alakulmasta.
Babacar Diop oli myös päästä maalin makuun kulmapotkusta 28′ minuutilla päästyään laukomaan läheltä maalia, mutta laukaus suuntautui yli KTP puolustuksesta. Diop sai maalihanat kuitenkin avattua ennen puoliajan päätöstä prässättyään ylhäältä Lepolaa, joka epäonnekkaasti potkaisi pallon suoraan Diopin jalkaan ja senegelilainen pääsi lyömään pallon tyhjään maaliin.
Kotijoukkue kuitenkin pääsi kaventamaan hetki aiemmasta hienolla laukauksella suoraan keskityksestä, kun Asier Arranz laukoi pallon yläriman kautta maaliin.

Toinen puoliaika

Välittömästi toisen puoliskon alkuun AC sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pääsi ensiksi yrittämään Oliver Kangaslahti ja kakkospalloon Diop, mutta Lepola kesti tilanteet.
Diopin ottelun toinen ja kauden neljäs maali syntyi 65′ minuutilla hienolla ohjauksella läheltä maalia Juuso Kemppaisen keskityksestä.
Deni Kaksa pääsi näyttämään venymistänsä hetkeä aiemmasta Antti Mäkijärven puskettua boksin sisältä ja Kaksa poimi pallon vasemmasta yläkulmasta kulmapotkuksi.
Hussein Mohamed tarjoili Zenelille vartti ennen loppua ja kokenut peluri upotti pallon komeasti vasempaan ylänurkkaan 16:sta metristä.
79′ minuutilla KTP sai vielä pallon ylärimaan, mutta lähemmäksi eivät enää päässeet.

Marko Milunovicin mietteet ottelusta ja kaudesta

– Peli KTP:tä vastaan oli paras peli AC Kajaanilta koko Ykkösen ajalta 2018-2020. Saimme ihan hyvän määrän pisteitä, mutta Gnistan pelasi viimeiset ottelunsa erittäin hyvin ja ansaitsivat paikkansa Ykkösessä. Kausi oli pettymys jos katsomme kauden alussa olleita odotuksia ja tavoitteita, mutta ne odotukset olivat selvästi epärealistisia. On surullista, että joukkue jolla oli toiseksi suurin pelaajabudjetti tippuu sarjasta, mutta se rahan määrähän ei tarkoita sitä, että olisi toivoa nousta Veikkausliigaan. En nähnyt kertaakaan sitä käytettyä rahan määrää kentällä ja tuloksissa. Emme harmillisesti kerenneet muuttaa tiettyjä asioita pelaajien kanssa, mutta näytimme parhaamme KTP:tä vastaan, joukkuetta, joka taistelee noususta. Ensi kaudesta voin sanoa sen verran, että odotan AC Kajaanin päätöstä, ottavatko he minua päävalmentajaksi, vai eivät. Minulla on jo ideoita ja suunnitelmia joukkueesta ja kaikesta, seura on jo kysynyt minulta, keitä pelaajia haluaisin pitää tämän kauden joukkueesta vielä ensi kaudelle ja vastauksen siihen olen jo antanut heille. Odotan vastausta jonkun aikaa, haluan saada sen selväksi mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen pääsisin rauhassa rakentamaan ensi kaudelle joukkuetta minun pelitapaani, ideoihin ja muihin asioihin nähden. Seuraavat viikot näyttävät mitä tapahtuu.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

Erfan Zeneli (ACK)
Maali rankkarista ja toinen maali hieno veto ylänurkkaan

★★ Babacar Diop (ACK)
Kaksi maalia, ottelun voittomaali

★★★ Deni Kaksa (ACK)
Päästi yhden maalin, mutta pelasi muuten mahtavan ottelun


KTP vs AC Kajaani
1-4 (1-2)

Yleisömäärä: 965

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Kemppainen (Seikkala), Pitkänen (Hoffren), Kangaslahti, Seikkala, Ärilä, Zeneli, Mohamed, Zolameso (Samnda), Heidari (Kytilä), Diop (Bibaku)


AC Kajaanin kausi päättyi tähän otteluun, matsit jatkuvat ensi vuonna Kakkosen puolella.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK