AC Kajaanille 2-0 voitto harjoituspelissä

AC Kajaani lähti Oulun Heinäpäässä pelattuun harjoituspeliin hieman erilaisella ryhmityksellä kuin KuFu -pelissä ja lisäksi torstaina joukkueen mukaan liittyi testipelaaja Yacouba Diarra (hyökkääjä). AC Kajaanin pelillisinä teemoina olivat pallokontrolli hyökkäyspäässä ja jo tutuksi tullut korkea prässi. Lisäksi linjojen välien tiiviys oli pelin yksi teema ja siinä onnistuttiin kohtalaisen hyvin.

AC Kajaani loi alusta alkaen vaarallisia tilanteita, pääsääntöisesti oikean laidan kautta. Keskitysten ja viimeisten syöttöjen laatu eivät kuitenkaan olleet vielä riittävän hyvällä tasolla, jotta maaleja olisi saatu aikaiseksi. Paras paikka ensimmäisellä puoliajalla tuli AC:n Ali Hajizadehille, joka sai loistavan läpisyötön Jamal Aragolta. Ali kiersi maalivahdin, mutta ajautui hieman liian pieneen kulmaan ja sijoitus tyhjään maaliin osui tolppaan.

Ensimmäinen puoliaika oli jälleen puolustuksellisesti hyvää ja keskialueella käytiin kovaa vääntöä kentän herruudesta. Herculesin paras paikka tuli ensimmäisen puoliajan puolessa välissä, kun keskialueen harhasyötön jälkeen joukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen ja pääsi laukomaan 16:n alueen rajalta, mutta pallo tolppaa hipoen ohi maalin.

Toisella puoliskolla peli sujui
Toinen puoliaika oli sitten vielä selvempää AC Kajaanin hallintaa. Joukkue sai aktiivisella prässillä riistettyä pallon useasti vastustajan puolustusalueella ja niiden seurauksena maalintekopaikkoja oli monia, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi laadukasta. Kertaalleen Herculesin maalivahti teki loistotorjunnan, kun Miika Vainikainen pääsi laukomaan suoraan syötöstä etuyläkulmaa kohti.

Hercules ei löytänyt keinoja pelin avaamiseen ja heidän hyökkäykset jäivät hyvin lyhyiksi, lisäksi AC Kajaanin puolustus pystyi pysäyttämään suurimman osan hyökkäyksistä jo keskiviivan tuntumassa.

Ensimmäinen maali syntyi 65. minuutin kohdalla kulmapotkusta, jonka antoi Jurgen Castaneda. AC Kajaani 0-1 johtoon Mixu Ruuskasen puskusta. Herculesin paras paikka tuli vapaapotkusta n.25m maalista, mutta laukaus suuntautui hieman liian keskelle ja Juuso Kevari selvitti tilanteen torjumalla pallon maalin yli.

Ottelun 80. minuutilla syntyi loppulukemiksi jäänyt 0-2 osuma, jonka viimeisteli Ali Hajizadeh. Ali ennakoi loistavasti topparin syötön maalivahdille. Syöttö jäi liian hiljaiseksi, Ali ehti katkaisemaan syötön ja sijoitti pallon lähietäisyydeltä maaliin. 0-2 Voitto AC Kajaanille!

Testihyökkääjä teki kovasti töitä ja rakensi muutaman hyvän maalipaikan joukkuetovereille älykkäillä syötöillä, toimitti kerran pallon maaliinkin, mutta se liputettiin paitsioksi. Seuraavan treeniviikon ja tulevan harjoituspelin jälkeen tehdään sitten päätöksiä hänen jatkostaan.

VAIHDOT:
60 min Tatu Hoffren => Mbele
60 min Jordi Lahnalakso => Arttu Nuutinen
75 min Miika Vainikainen => Risto Kahelin

Ensi lauantaina AC Kajaani kohtaa AC Oulun heinäpäässä klo 14.00 alkaen

-toimitus-

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK