UUTISET

Edustusjoukkueen kärkipaikka vankistui

AC Kajaanin edustusjoukkueen voitto KuFusta ja VIFK:n tasapeli OTP:n kanssa vankisti AC Kajaanin johtopaikkaa Kakkosen C-lohkossa. Lauantain ottelu KuFua vastaan alkoi vahvasti, sillä jo runsaan kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue johti peliä 2-0. Ensin Jordi Lahnalakso teki avausmaalin 7. minuutin kohdalla ja Mika-Matti Ruuskanen puski 11. minuutilla 2-0. Molemmat maalit syntyivät Ramirezin antamasta kulmapotkutilanteesta.

AC Kajaani hallitsi peliä koko ensimmäisen puoliajan, kun kuopiolaisryhmä keskittyi oman kenttäpuoliskon puolustamiseen. Muutaman kerran KuFu pääsi luomaan vastahyökkäyksen ja varsinkin Nuutti Tykkyläisen nousut vasemalta laidalta olivat vaarallisia. Ensimmäinen puoliaika ansaitusti kotijoukkueelle 2-0.

Toisella puoliajalla peli jatkui AC:n hallitessa, mutta KuFu iski nyt nopeammin, ylempää ja kovemmin kotijoukkueen hyökkäykseen lähtöihin. AC Kajaani kuitenkin hallitsi ottelua ja kun peliä oli pelattu 52 minuuttia Michael Ibiyoumi laukoi lukemiksi jo 3-0 ja kaikki näytti hyvältä…

Sitten tapahtui ”taas” jotakin…
68. peliminuutilla erotuomari määräsi vapaapotkun oikealla sivurajalla tapahtuneesta rikkeestä. Pallo vietiin kuitenkin 10 metriä rikkeen tapahtumapaikasta kohti AC Kajaanin maalia, josta kotijoukkueen pelaajat ja vaihtokoppi kritisoivat rajusti, tuomareiden salliessa tämän. Vapaapotku kuitenkin annettiin, eikä maalinedustilanteessa kotijoukkue pystynyt purkamaan tilannetta ja Santeri Saarenkunnas tuikkasi kavennuksen lähietäisyydeltä 3-1.

Vain kaksi minuuttia tästä KuFun hyökätessä kotijoukkueen puolustus katkaisi kuopiolaishyökkääjän kuljetuksen rangaistusalueella, jonka ottelun erotuomari tulkitsi ”jalkakampiksi” ja määräsi pallon pilkulle. Mikko Pitkänen laukoi rankkarin maaliin 3-2.

AC Kajaanin pelihuumori siis joutui koetukselle, kun ottelun erotuomarin ratkaisut koettiin epäoikeudenmukaisiksi ja keskittyminen omaan peliin katosi. Mutta onneksi vain hetkeksi, sillä Michael Ibiyoumi teki illan toisen maalinsa vain kaksi minuuttia kuopiolaisrankkarista ja loppulukemiksi jäi 4-2 (2-0) kotivoitto! Samaan aikaan tieto Vaasasta kertoi, että VIFK oli jäänyt 0-0 tasapeliin, joka merkitsi AC Kajaanin ykköspaikan eroksi sarjakakkoseen jo 6 sarjapistettä.

PALKITUT
KUFU98
– Nuutti Tykkynen
– Mikko Pitkänen

AC KAJAANI
– Michael Ibiyoumi
– Alberto Ramirez
– Mika-Matti Ruuskanen
– Miika Niemi

OTTELUPÖYTÄKIRJA