D-Juniorit

PELAAJAT

1 Eetu Jokimaa mv
2 Toivo Rönni
3 Anton Piiroinen
4 Nooa Portano
5 Matias Kyllönen
6 Oskari Tikkanen
7 Matias Ramirez
9 Paavo Piironen
8 Desiree Ramirez
10 Jere Holappa
11 Arttu Myllykoski
13 Jaakko Schroderus
14 Iita Schroderus
15 Henri Järvelin
16 Olavi Pääkkönen
20 Matias Määttä
21 Leevi Kemppainen mv


HARJOITUSVUOROT

MAANANTAI
KLO 18:30-20:00 Lehtikankaan TN

KESKIVIIKKO
KLO 18:15-19:30 Rostovin TN

TORSTAI
KLO 18:30-20:00 Lehtikankaan TN

LINKIT:

YHTEYSTIEDOT

Vastuuvalmentaja Miika Manu

Joukkueenjohtaja Pertti Rönni
s.posti. pertti.ronni@laidalla.com
Puh. 0405884775

Huoltaja Lea Portano

Rahastonhoitaja Iiris Tikkanen

D -06 JOUKKUEEN SPONSORIT 2018

****
26.8.2018
Haukiputaalla jatkettiin hyvin alkanutta syyskierrosta jännittävissä merkeissä. Matkaan lähdettiin samassa kyydissä C-junnujen kanssa. Kun olimme jättäneet isommat Ouluun alkoi bussi matkalla omalle pelipaikalle oirehtia. Pääsimme kentälle, mutta bussi jämähti pihaan.
Peli alkoi vähän levottomasti, mutta parani jatkuvasti. Tilanteet vaihtelivat ja viitisen minuuttia ennen loppua aloitettiin raivokas rynnistys 5-4 tilanteessa. Tasoitus onnistui, mutta useista läheltäpiti maaleista huolimatta ohi ei päästy. 5-5 lopputulokseen yllettiin Matias K:n kahdella ja Oskarin kolmella maalilla.
Bussikin oli pelin aikana saatu paikallisen huoltomiehen avustuksella ajokuntoon ja päästin hakemaan Maikkulasta 2-2 tasan pelanneita C-junnuja.

****
19.8.2018
Syyskierroksen avaus pelattiin Kemissä Karihaaran luonnon nurmella. Ennen peliä kuului mutinoita pottupellolla pelaamisesta, mutta näyttihän tuo pallo liikkuvan pellollakin.
Peli oli ehkä parasta tähän mennessä. Maltettiin pelata rauhallisesti ja pistää pallo liikkeelle. Matias K. avasi maalinteon kuuden minuutin kohdalla. Vastustajan tasoitettua päätti Toivo rauhoittaa väliajalle lähdön pistämällä ensimmäisen jakson lopussa pallon kahdesti vastustajan verkkoihin.
Toisella jaksolla Matias K., Oskari (3) ja Anton innostuivat tehtailemaan maaleja. Peli päättyi lopulta meille 2-8. Loistava avaus syyskierrokselle!

*****
Joukkueen johtajan mietteitä kevätkierroksen jälkeen
Tänä keväänä joukkueessamme on oltu monella tavalla uuden äärellä. Jojo ja huoltaja ovat harjoitelleet hommiaan. Valmentaja on noussut ensimmäistä kertaa täyteen vetovastuuseen. Merkittävä osa pelaajista on pelannut ensimmäiset viralliset pelinsä piirisarjassa, osa jopa aloittanut jalkapallon seuratasolla vasta kevään aikana. Nämä seikat huomioiden meillä on ollut mielestäni hyvä alkukesä.

Haluan nostaa muutaman henkilön esiin tämän kahden kuukauden ”pelimatkan” mahdollistamisesta: ensinnäkin kaikki innokkaat pelaajamme, jotka ovat kolhuista ja olosuhteista huolimatta antaneet parastaan!
Valmentajamme Miika on hienosti johdattanut ja tsempannut joukkuetta, sivusta katsoen väittäisin, että joukkue on viihtynyt komennossasi ja oppinut paljon. Huoltajamme Lea on tehnyt paljon pelaajien hyvinvoinnin ja matkojemme onnistumisen eteen, kiitos. Kiitos Katjalle joka on mm. huolehtinut ettei meidän tarvitse pelata kalsarisillaan. Kiitos myös ”maskotillemme” Juhalle. Vaikka sinulla ei virallista asemaa joukkueessa olekaan, olet tainnut olla läsnä kaikissa peleissämme niin koti kuin vieraskentillä auttaen ja tsempaten. Ja kiitos kaikille vanhemmille Neljästätoista pelistä keräsimme neljä voittoa ja yhden tasapelin, eli 13 pistettä sijoittuen sarjassamme keskitason alapuolelle. Monissa tappiollisissakin peleissä kuitenkin oli nähtävissä ainekset myös voittoon. Kokemuksen karttuessa voineekin syyskierrokselta odottaa nousua sarjasijoituksessa.

Eräs seikka jota emme osanneet keväällä ennakoida oli tuplapelien raskaus. Meillä oli nyt useita kahden pelin päiviä, joissa iltapelissä selvästi oli nähtävissä pelaajien uupuminen. Valitettavasti aikataulullisista syistä näyttää, että emme voi täysin välttää rankkoja tuplapäiviä syyskierroksellakaan.

Heinäkuu menee joukkueella vaihtelevasti harjoitusten ja perhelomailun merkeissä. Varsinaista treenitaukoa emme ennen syyskierroksen alkua 28/29.7. ehdi pitämään. Odotan mielenkiinnolla mitä Miika, Topi ja pelaajat juonivat tässä välissä vastustajien päänmenoksi.

-Pertti R. Jojo ACK06

*****
1.7.2018
Kevätkierroksen viimeinen peli pelattiin Liikuntapuistossa HauPa/Keltaisen kanssa. Peli oli mukava päätös kierrokselle, hallitsimme kenttää suurimman osan peliä johtaen välillä jo 5-0. Lopussa vastustaja pääsi paremmin peliin mukaan ja lopputuloksena komeilevat lukemat 6-3.
Uusia maalin makuun pääsijöitä olivat Matias R. ja Paavo (Kahdella maalilla!), Toivon, Matias M:n ja Oskarin huolehtiessa lopuista maaleista. Eetu maalilla ansaitsee myös erikoismaininnan loistavasta työskentelystä. Vastustajan mukaan pääsy saattoi osittain johtua myös pelin loppupuolella sattuneesta loukkaantumisten sumasta, kun Toivo, Arttu ja Oskari päätyivät parin minuutin sisään paikkailtavaksi.

*****
30.6.2018

Pelimatkamme suuntautui Raaheen, joka kilpailee tasapäisesti Oulun kanssa tuulisimman pelipaikan tittelistä. Menomatkalla tankattiin porukalla tukevat aamiaiset Pulkkilassa ja sen voimin jaksettiin voitokkaasti (3-4) taistella FC Raahea ja tuulta vastaan. Peli velloi tasaväkisenä kentän päästä toiseen Oskarin ja raahelaisten vuorotellessa maalinteossa. Välillä pallo pomppi hyvinkin kinkkisesti ja molemmat joukkueet onnistuivatkin kertaalleen pistämään pallon myös väärään maaliin. Kolhuilta ei taaskaan vältytty mutta onneksi selvittiin ilman pysyviä vammoja. Paluumatkalla juhlittiin kevään viimeistä pelimatkaa ja voittoa jäätelöillä.

*****
3.6.2018
Koululaisten ensimmäinen virallinen kesälomapäivä alkoi kotipelillä Liikuntapuistossa Kurenpoikia vastaan. Joukkueemme pelaajat aloittivat pelin innokkaasti, ja vaikka Kurenpojat ottivatkin 1-0 johdon, tasoitti Oskari Matias Määtän syötöstä pelin 1-1 viiden peliminuutin jälkeen. Tämän jälkeen pallo kulki enemmän vastustajan tahdon mukaisesti, ja peli päättyi lopulta 1-13 Kurenpoikien hyväksi. Sinnikkäästi joukkueemme pelaajat kuitenkin pelasivat ottelun loppuun asti antamatta periksi vielä viimeisellä minuutillakaan.

*****
9.6.2018
Kesäkuun toisena lauantaina pelaajamme pääsivät näyttämään taitojaan toden teolla Kajaanin Liikuntapuistossa, kun vastaan tuli PonPa/Turkoosi Muhokselta. Ottelu oli AC Kajaanin 06-07-joukkueen juhlaa, kun heti kuuden peliminuutin kohdalla Oskari teki ottelun avausmaalin Antonin syötöstä ja heti minuutin päästä vielä toisen maalin. 3-0 lukemat laukoi Matias Määttä Oskarin syötöstä. Seuraavat oman joukkueen maalit laukoivat hienosti Toivo, Arttu ja vielä uudestaan Toivo. Oskari pääsi uusimaan hattutemppunsa tekemällä omalle joukkueelle 7. maalin. Koko ottelu päättyi loistavasti 7-2 voittoon aurinkoisessa säässä.

Toinen peli pelattiin Rostovin kentällä auringonpaahteessa OsPa/06-07-joukkuetta vastaan. Peli alkoi hienosti Matias Määtän potkaistessa pallon maaliin jo ensimmäisen peliminuutin aikana. OsPa kuitenkin tasoitti jo neljännen minuutin kohdalla, jonka jälkeen peli oli tasaista vääntöä aina 45 peliminuutille asti. Tuolloin vastustaja meni 1-2 johtoon. Tässä vaiheessa alkoi jo väsymys ja helle painaa pelaajamme, mutta väsymyksestä huolimatta pelaajamme pelasivat oikealla asenteella pelin loppuun asti. Vastustaja oli tänään kuitenkin hieman parempi, ja ottelu päättyi 1-4 OsPan voittoon.

*****
12.6.2018
Kolmas Oulun reissu tehtiin pelien merkeissä kesäisenä tiistai-iltana. Vastassa olivat ensin OLS Ruotsi 07 ja sen jälkeen OLS 06 Pohjoinen. Huuhkajapuistossa pelaajamme pistivät palloa hyvin liikkeelle ja hienoja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Moni laukaus oli läheltä piti -maali, joten lopputulokset olisivat voineet vallankin olla toisenlaiset. Tällä reissulla molemmat vastustajat saivat paremman maalisaaliin, mutta joukkuettamme se ei lannistanut. Hyvällä asenteella pelattiin loppuun asti, vaikka varsinkin jälkimmäisessä pelissä OLS 06 Pohjoista vastaan joukkueemme jäsenet kärsivät monia kovia tällejä. Peli päättyi OLS Ruotsi 07:aa vastaan 2-7 ja OLS 06 Pohjoista vastaan 2-10 vastustajien hyväksi. Hienoja maalejakin nähtiin molemmissa otteluissa: OLS Ruotsia vastaan saivat maalinteosta nauttia Matias Kyllönen ja Toivo ja OLS 06 Pohjoista vastaan Matias Määttä ja Matias Kyllönen. Onneksi kaikki selvisivät kovista kolhuistaan kuitenkin hyvin, vaikka ensiapulaukkua jouduttiinkin penkomaan tiuhaan tahtiin.

*****
27.5.2018
Jälleen käytiin opintomatkalla Oulussa. Aamupäivällä otimme mittaa P12 kakkosta johtavasta OPS:n joukkueesta ja mittaustuloksena (15-3) totesimme joukkueen johtopaikan oikeutetuksi. Alussa pistimme tasaväkisesti kampoihin, mutta ainakin kentänreunalta katsottuna vaikutti hieman siltä, että taistelutahtomme pääsi murtumaan parin maalin tappioasemassa. Oskari onnistui kuitenkin tiukassa paikassa tekemään hattutempun. Vastustajan maalilla ensimmäisen puoliskon vartioinut Roope oli selvästi pitänyt AC Kajaanissa viimekaudella saamansa opit mielessään…

Iltapäivän pelin avasimme vahvasti ja kenttä olikin valtaosan ensimmäistä puoliskoa hienosti hallinnassamme Toivon laukoessa ottelun avausmaalin jo seitsemän minuutin kohdalla. Valitettavasti palloa ei alkupuoliskolla saatu enää sen jälkeen toimitettua vastustajan verkkoon asti ja erän loppua kohti alkoi edellisen pelin rasitus jo näkymään vauhdissa. Edes hieman pidemmäksi neuvoteltu erätauko ei riittänyt lataamaan pelaajiemme jalkoja ja pelin päättyessä lukemat olivat harmillisesti 7-2, Matiaksen päästyä tekemään toisen maalimme hetkeä ennen pelin päättymistä.

*****
19.5.2018
Lehtikankaalla päästiin taas nauttimaan (tai kärsimään) aurinkoisesta kelistä kun Ajax/Musta Kempeleestä pistäytyi pelaamassa. Ottelu oli tasainen mutta jouduimme taipumaan 1-3 tulokseen. Matias oli jälleen maalinteossa. Loppulukemat olisivat kyllä voineet olla jotain muutakin, sillä jälleen onnistuttiin rakentamaan muutamia loistavia paikkoja joissa lopulta (vaihtopenkiltä kuultuna) ”jalkapallon jumalat eivät kuitenkaan olleet puolellamme”.

*****
10.5.2018
Helatorstaina saimme vieraaksemme Lehtikankaalle KePS/Valkoisen ja OLS 07 Hollannin. Paahteinen hellepäivä uuvutti pelaajia ja jatkossa panostammekin entistä enemmän huoltojoukoissa siihen, että saadaan porukkaa viilennettyä rankoissa olosuhteissa.

Kemiläisistä otimme kauden ensimmäisen voiton lukemin 2-1 Matias K:n ja Oskarin toimiessa viimeistelijöinä. Iltapäivän pelissä takkiin tuli 2-7. Muutamia todella herkullisia tasoitus paikkoja pelissä oli tarjolla, mutta maalitolpat ja ylärima tuppautuivat toisinaan ikävästi pallon tielle. Matias K. ja Anton osuivat kumpikin kertaalleen tolppien väliin. Pelin loppua kohti alkoi auringon paahde tehdä tehtävänsä ja puhti loppui yhdeltä jos toiseltakin pelaajalta.

*****
6.5.2018
Virallinen piirisarja starttasi osaltamme Oulun Huuhkajapuiston tekonurmella kahdella vieraspelillä. Osalle porukasta tämä oli ensimmäinen ”oikea” pelireissu ja ensimmäiset viralliset pelit. Se ei kuitenkaan matkalla näkynyt vaan matka onnistui kaikin puolin sujuvasti ja mukavasti, hyvin jaksoivat niin pelaajat kuin mukana olleet aikuisetkin aikaisesta herätyksestä huolimatta.

Aamupäivällä vastassamme oli OHF P0607, jonka kanssa loistavassa kelissä pelattiin tasan 3-3. Alussa kyyti näytti hetken kylmältä, mutta kun pelaajat kunnolla heräsivät matsiin, oli voittokin todella lähellä. Maalin teon makuun pääsivät ensimmäisellä puoliajalla Oskari ja Toivo ja muutamaa minuuttia ennen pelin loppua tasoittanut Matias K. Pelin kovuutta puolin ja toisin kuvannee se, että tässä pelissä käytettiin huoltolaukun kylmäpakkaukset loppuun ja huoltajamme Lea joutuikin pelien välissä etsimään täydennyksiä lähiseudun apteekeista.

Iltapäivän pelin alkua odoteltiin hetki rankkojen sadekuurojen ropistessa niskaan, kun huoltomiehet fixailivat maaleja pelikuntoon. Vastaan marssi OLS 06 Etelä, joka vei vakuuttavasti pisteet pelistä tuloksella 8-2. Tässä kyllä vauhdissa jo näkyi, että on päivän toinen peli menossa, mutta hienosti jaksettiin kuitenkin taistella loppuun saakka. Maalitiliämme kartuttivat tällä kertaa Nooa ja Oskari.

***************************************************************************************************
KEVÄT 2018
26.4.2018
D-junioreiden kevät
AC Kajaanin viimekaudella E11 sarjaa pelannut joukkue on talven aikana kasvanut D12 joukkueeksi. Edellisen kauden päättymisen jälkeen on joukkue käynyt läpi melkoisia muutoksia, osa vanhoista pelaajista on lähtenyt joukkueesta ja tilalle on saatu joukko uusia innokkaita pelureita. Myös valmentajat ovat vaihtuneet, samoin kuin osa joukkueen taustavaikuttajista.

Tänään siirrymme talvikauden sisäharjoituksista ulkokentille, vaikka lunta viellä kenttien reunoilla onkin. Pelillisesti olemme jo kauden avanneet harjoitusotteluilla Hakaa ja KaPaa vastaan kotihallissa, sekä PK-37 ja KuPS:ia vastaan Iisalmessa järjestetyssä harjoitusturnauksessa. Pelit näyttivät että nuorentuneella joukkueella on vielä paljon opittavaa, vaikka monet asiat onkin talven aikana saatu jo hiottua hyvälle mallille.

Viralliset Piirisarjan (P12 kakkonen) pelit alkavat 6.5. kahdella Oulussa pelattavalla vieraspelillä, ensimmäiset kotipelit pelataankin sitten jo helatorstaina 10.5. Lehtikankaan tekonurmella.

-Pertti R.

***************************************************************************************************
10.9.2017

E-junioreilla voitokas päätös kaudelle
AC Kajaanin E-juniorijoukkue menestyi hienosti kauden päätösturnauksessa Kajaanissa lauantaina 9. syyskuuta 2017. Piirisarjaturnaus pelattiin Lehtikankaan monitoimikeskuksen uusilla teknonurmikentillä. Turnaus oli samalla ensimmäinen E-junioreiden itse järjestämä turnaus, ja siihen osallistui oman joukkueen lisäksi kuusi vierasjoukkuetta. E-juniorit voittivat kaikki kolme otteluaan ja siten koko turnauksen. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja pelit saatiin pelattua iloisessa vireessä harmaassa syyssäässä.

Ensimmäinen matsi oli tiukkaa vääntöä OLS/kreikkaa vastaan joka päättyi 5-4 voittoon. Toinen peli jo selvempi kun Liki kaatui 9-1. Ja viimeisessä pelissä kaatui FC Raahe 7-1. Pojat sai maaleja ja onnistumisia laajalla rintamalla.

**************************************************************************************************
11.6.2017

E- junioreiden kausi jatkui sunnuntaina Raahessa.
Pelit päästiin pelaamaan aurinkoisessa, mutta tuulisissa oloissa. Pelejä kertyi 4 joista ei tullut yhtään tappiota. Vastassa tällä kertaa oli OLS/Kreikka, joka voitettiin 5-1. Oulun Tervareita vastaan pelattiin tasan 3-3. Fc Raahe ja Limingan kiekko voitettiin molemmat 3-1. Pojat pelasivat hyvin ja tasaisesti läpi koko turnauksen, vaikka muutama pelaaja jäikin pois reissusta, eikä montaa vaihtopelaajaa ollut. Nyt koittaa tauko peleistä, jotka jatkuvat taas elokuussa, mutta treenit jatkuu…

**************************************************************************************************
KEVÄTTALVI 2017

E- juniorien kauden avaus pyörähti käyntiin viikonloppuna Kemissä.
Pelit pelattiin osin aurinkoisessa, mutta koleassa kelissä ja satoi välillä jopa luntakin. Pojilla oli ohjelmassa kolme ottelua ja vastaan asettuivat ToJK, FC Santa Claus ja Rops. Torniosta voitto 2-1 ja Fc SC 4-2 voitto, Rops puolestaan oli parempi 4-2.

Maaleja pojat teki laajalla rintamalla ja hyvin jaksoivat painaa loppuun asti, vaikka alkoi jo viimeisessä ottelussa väsy painaa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa turnausta joka on Raahessa kesäkuun puolessa välissä…

KUVAGALLERIA