Birminghamin ja Aradin kautta AC Kajaanin maalitykiksi – David Popan haastattelu

 

David Popa liittyi AC Kajaanin joukkueeseen heinäkuussa osoittaen nopeasti olevansa erinomainen vahvistus joukkueelle. Hän viimeisteli 12 ottelussa, seitsemän maalia ja kaksi maalisyöttöä. AC Kajaani reagoi tilanteeseen nopeasti ja solmi hyökkääjän kanssa sopimuksen myös tulevasta kaudesta.

Englannissa Birmingham Cityn akatemiaa edustanut 21-vuotias David on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nähdä jalkapalloilijana paljon lähdettyään maailmalle jo 16-vuotiaana. Kävimme kauden päättytyä  hiukan läpi Davidin ajatuksia tähänastisesta urastaan.

 

Mikä on tähänastisen urasi paras ja ikävin muisto?

 

Alkuvaikeuksien David tottui elämään Englannissa ja erinomaiset otteet kentälle toivat ehdokkuuden vuoden pelaajaksi (LFE Apprentice of the Year) U21-mestaruussarjassa vuonna 2016, jonka David laskee tähänastisen uransa hienoimmaksi saavutukseksi.

– Ehdokkuus palkinnon saajaksi oli hienoa, mutta myös urani ikävin muisto tulee englannista, kun jouduin olemaan sivussa kentiltä neljä kuukautta nilkkavamman vuoksi ja heti ensimmäisissä harjoituksissa paluun jälkeen loukkasin takareiteni. Se oli todella vaikeaa aikaa.

Mieleenpainuvimmat vastustajat?

 

– Pääsin Englannin vuosina pelaamaan monia todella hyviä pelaajia vastaan, vastustajina kuitenkin ehkä parhaiten mieleen ovat jäänneet nykyisin Liverpoolissa pelaavat Trent Alexander Arnold ja Sadio Mane. Alexander-Arnold on luultavasti vaikein vastustaja jonka olen kentällä kohdannut.

– Pelasimme Southamptonia vastaan ystävyysottelun ja Mane pelasi tuossa ottelussa vain 20 minuuttia, mutta jo siinä ajassa näki kuinka uskomattoman hyvä pelaaja on kyseessä. Hän on mielestäni TOP-5 pelaaja maailmassa tällä hetkellä.

 

Akatemiavuosien jälkeen Davidilla oli vaikeuksia murtautua Birminghamin edustusjoukkuuseen, joten hän palasi kotimaahanssa Romaniaan. Miten näet Ykkösen ja Romanian 2. sarjatason erot?

 

– Sarjojen taso on mielestäni melko samankaltainen. Peli on Suomessa ehkä hiukan taktisempaa kuin Romaniassa ja kenttäolosuhteet ovat paremmat.

 

Miten näet vahvuutesi ja heikkoutesi jalkapalloilijana?

 

– Vahvuuksiani ovat nopeus, pallon kuljettaminen ja viimeistelytaito. Heikkoudekseni laskisin, että mikäli harjoitusviikko ei ole jostain syystä sujunut niin hyvin kuin olisin toivonut, niin se saattaa näkyä itseluottamuksessani tulevassa ottelussa. Kaikkia ominaisuuksia tulee kehittää, jotta olisin tulevaisuudessa parempi pelaaja.

 

Mihin ammattiin haluaisit, jos et olisi jalkapalloilija?

 

– Toinen unelmani jalkapallon lisäksi oli päästä poliisiksi. Se vaati hyvää organisointikykyä ja kurinalaisuutta aivan kuten jalkapallokin. Siinä ammatissa olisi mahdollisuus auttaa muita.

 

Onko sinulla idolia jalkapalloilijana?

 

– Varsinaista idolia ei ole ollut, mutta nuorempana suosikkipelaajani oli brasilialainen Ronaldo. (Luís Nazário de Lima ) Nykyään tykkään seurata muun muuassa Sergio Agüero, Neymaria ja Cristiano Ronaldoa. Pyrin oppimaan asioita heidän pelaamisestaan joita pystyn itse hyödyntämään kentällä.

 

Suosikkipaikka Kajaanissa?

 

– Prisman lähellä oleva uimaranta oli kiva paikka kesällä, jossa vietimme aikaa joukkuekavereiden kanssa pelaillen tennistä.

 

Terveisesi AC Kajaanin faneille?

 

– Lopuksi haluan kiittää kannattajiamme kauden aikana saamastamme tuesta. Uskon, että yhdessä tulemme menestymään ensi kaudella.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK