AC Kajaanin Suomen Cup ottelut päättyivät maalittomaan tasapeliin Kokkolassa KPV:n vieraina.

AC Kajaanin uusina pelaajina Kokkolassa nähtiin avauksessa olleet maalivahti Deni Kaksa ja keskikenttä Geoffrey Acheampong. Reza Heidari oli sivussa punaisen kortin takia.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen puolisko mentiin enemmän kotijoukkueen hallinnassa ja kokkolalaiset saivatkin pallon heti kahdeksannella peliminuutilla tolppaan, kun KPV:n Honar Abdi kiskaisi boksin ulkopuolelta kovan laukauksen, joka kimpoili AC:n maalin eteen, mutta Johannes Kytilä siivosi pallon pois.

KPV loi muutamia maalintekopaikkoja, mutta niistä ei ollut vaaraksi kajaanilaisille. AC pääsi ensimmäiseen kunnolliseen maalipaikkaan puolen tunnin kohdalla kun Gullit Zolameso tykitti kaukaa, mutta veto meni suoraan kohti maalivahti Teppo Marttista. Viisi minuuttia tästä, pääsi KPV:n Tommi Saarinen yrittämään maalintekoa läheltä, mutta Deni Kaksa torjui yrityksen.

– Haluttiin varmistaa, ettei jouduta takaa-ajo asemaan, haluttiin puolustaa riittävän hyvin ja pelata riskitöntä peliä, kertoi päävalmentaja Mika Lumijärvi lehdistötilaisuudessa.

Ottelussa oli paljon erikoistilanteita, mutta pallo ei mennyt kumpaankaan maaliin.

Toinen puoliaika

Heti toisen puoliskon alkuun AC pääsi murtautumaan vasemman laidan kautta hyökkäysalueelle, kun Mauro Severino keskitti pallon Tomi Kultille joka ei kuitenkaan saanut hyvää osumaa palloon ja KPV vahti koppasi vedon varmasti. 58′ peliminuutilla Sharp Räsänen pääsi näyttämään haastamistaitojaan, kun hän peippaili itsensä vapaaksi oikealta laidalta ja syötti boksiin, mutta palloa ei saatu maaliin.

Kummatkin joukkueet loivat puolittaisia maalipaikkoja, mutta maalivahdit eivät joutuneet varsinaisiin ihmepelastuksiin, kunnes viimeisinä minuutteina Omar Gaye keskitti matalan pallon, josta puolustaja Mikko Pitkänen pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta maalivahti Marttinen veti pidemmän korren.

– Toiselle puoliajalle saatiin hyvä paine ja luotiin hyviä tekopaikkoja, joista toki olisi pitänyt maali tehdä. Toisaalta tyytyväinen nollapeliin, KPV on laadukas joukkue, toki heille riitti tasapeli eli peli olisi saattanut olla erilainen jos heilläkin olisi ollut pakkovoitto edessä.

Voitto olisi riittänyt AC:n jatkopaikkaan.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

★ Deni Kaksa (ACK)
Varmaa työskentelyä maalissa, nollapeli

★★ Sharp Räsänen (ACK)
Haastoi erinomaisesti ja tarjoili hyviä syöttöjä

★★★Teppo Marttinen (KPV)
Hyviä torjuntoja, varsinkin viimeisen minuutin pelastus, nollapeli


KPV vs AC Kajaani
0-0 (0-0)

Yleisömäärä: 529

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Kytilä, Pitkänen, Räsänen (Seikkala 77′), Gaye, Acheampong, Mohamed, Severino, Ärilä, Zolameso, Kult

Ottelukooste


AC pelaa seuraavan harjoitusottelunsa kotona sunnuntaina 1.3, kun vastaan asettuu RFA. Ottelu alkaa Kajaanin pallohallissa klo 17:30.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK