Niin kuin aiempi joukkueiden kohtaaminen, päättyi myös Oulussa matsi tasan 1-1 (1-1)

AC Kajaanin loukkaantuneita olivat vielä Erfan Zeneli, joka tekee mahdollisen paluun parin viikon sisässä ja Bauraux Amiri. Ottelu oli Marko Milunovicin ensimmäinen päävalmentajana. AC Oulun kannattajien haastajaksi oli myös saapunut Kajaanista kova ääniset Kainuun Pojat.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäistä puoliaikaa käytiin sekä kotijoukkueen että vierailijoiden vaihtelevalla pallonhallinnalla ja tilanteiden luomisilla, paria kulmapotkua ja erikoistilannetta lukuunottamatta varsinaisia maalipaikkoja ei tullut, kunnes 27. minuutin kohdalla Chiharu Kato laittoi mahtavan pallon vasemmalta puolelta suoraan Geoffrey Acheampongin päähän, joka ei paikasta erehtynyt ja peli oli 1-0.
Maalista ei kerennytkään mennä kuin päälle seitsemän minuuttia, kun Rafinha kuljetti palloa keskikentältä vasempaan laitaan ja lähetti keskityksen, ennen kuin pallo kerkesi mennä päätyrajan yli, vaikka ACK pelaajat siitä protestoivatkin tuomarille, mutta Aapo Heikkilä toi oululaiset tasoihin.
Oulu sai maalin jälkeen ehkä pienehkön hallinnan, mutta ihmeellisiä maalipaikkoja ei enää syntynyt kummallekkaan joukkueelle.
Ensimmäinen puolisko näki yhden keltaisen kortin, jonka otti Emmanuel Appiah.

Toinen puoliaika

Toisella puoliajalla Oulu otti hallinnan ja ACK tyytyi puolustamaan ja tekemään vastahyökkäyksiä.
Oulu sai vaarallisia vapaapotkuja hyvistä paikoista, mutta ei niitä hyödyntänyt, lähimpänä kävi Jere Aallikko, jonka laukaus läheltä boksia suuntautui kovaa hieman yli maalin. Kulmapotkuihinkin joukkue monesti pääsi, mutta pallo päätyi joka kerta joko Deni Kaksan syliin tai puolustuksen purkamiseen.
Myös Kajaani pääsi vaaralliseen maalipaikkaan, kun Kato laittoi jälleen hyvää keskityspalloa, tällä kertaa matalana, mutta Christopher Bibaku ei aivan yltänyt liukumaan palloon.
Lisäaikaa nähtiin peräti kuusi minuuttia ja lopussa molemmilla joukkueilla oli hyvät tilanteensa tehdä vielä yksi maali, mutta joukkueiden puolustukset eivät murtuneet enää.

Marko Milunovicin mietteet pelin jälkeen

– Oli erittäin mielenkiintoinen kahden hyvän joukkueen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä parempi. Toisella puoliajalla olimme viimeiset 20 minuuttia suurinpiirtein kokoajan omalla kenttäpuoliskolla, mutta se oli jotain mitä osasimme odottaa.
Oulu tarvitsi kolme pistettä ja viimeisellä neljänneksellä heidän valmentaja laittoi paljon hyökkääjiä kentälle ja me pääsimme heidän paineen alla tekemään vastahyökkäyksiä, niistä tosin onnistumatta. Lähimpänä oli Bibakun liuku, joka oli hieman myöhässä.
Me liikumme eteenpäin, tämä peli on jo unohdettu ja alamme keskittymään jäljellä oleviin otteluihimme.

Kolumnin ottelun kolme tähteä

Geoffrey Acheampong (ACK)
Hieno puskumaali Katon loistokeskityksestä

★★ Aapo Heikkilä (ACO)
Teki ottelun tasoitusmaalin

★★★ Deni Kaksa (ACK)
Hyviä torjuntoja


AC Oulu vs AC Kajaani
1-1 (1-1)

Yleisömäärä: 1158

AC Kajaanin kokoonpano: Kaksa, Kato, Kytilä, Pitkänen, Räsänen, Mohamed (Seikkala), Acheampong, Appiah (Ärilä), Heidari, Bibaku, Popa (Zolameso)


Seuraavan kotiottelun AC pelaa sunnuntaina 4.10 klo 16:00 Liikuntapuistossa, kun vastaan asettuu VPS!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK