AC Kajaanille tappio kauden toisesta ottelusta

AC Kajaani lähti kauden toiseen otteluun hieman rikkinäisen harjoitusviikon jälkitunnelmissa. Pohjalla oli viikon takainen voitto FF Jarosta. Ennakkoasetelmissa tässä ottelussa oli tiedossa vauhdikkaita tilanteita.

Ottelun alkuminuutit olivat tasaiset ottelutapahtumien osalta kummankin joukkueen hieman tunnustellessa toistensa peliryhmityksiä. 5. peliminuutilla AC Oulu sai hyvän hyökkäyksen laidalta, jonka päätteeksi syntyi tilanne kajaanilaisten maalille laukauksen suuntautuessa onneksi ohi maalin. 8. peliminuutilla kajaanilaiset sai vastavuoroisesti Severinon pohjatyön ansiosta tilanteen AC Oulun maalille, mutta Kultin laukaus suuntautui ohi maalin. 11. peliminuutilla AC Oulu sai kulmapotkun, jonka hienon yhdistelmän päätteeksi AC Oulun Jokelainen siirsi oululaiset 1-0 johtoon.

16.peliminuutilla AC Oulu painaa kajaanilaisten päädyssä, jonka päätteeksi oululaiset saavat vaarallisen laukauksen kohti kajaanilaisten maalia, mutta laukaus suuntautuu yli maalin. Oululaiset jatkavat tilanteiden luomista kummankin laidan, mutta tuloksetta. 26. minuutilla kajaanilaisten kulmapotku tulee vasemmalta, mutta Popan pusku suuntautuu maalin yli. 36. peliminuutilla kajaanilaisilla tulee virhearviointi omassa päässä, josta oululaisten Heikkilä ei erehdy vaan viimeistelee AC Oulun 2-0 johtoon.

40.peliminuutilla Severino riistää pallon keskialueella ja antaa tarkan syötön Popalle juoksuun. Viimeistely yritys ei tuota kuitenkaan tulosta. Aivan puoliajan lopussa kumpikin joukkue saa hyvät tilanteet, joista kajaanilaisten maali hylätään paitsion vuoksi.

Oli vähän samanlainen aloitus kuin Pietarsaaressa eli ei oltu oikein hereillä alusta asti vaan 20 min juostiin perässä ja sitten vasta saatiin kone käyntiin. Ensimmäinen kulma, mistä syntyi maali, oli huonosti puolustettu ja toisessakin maalissa annettiin vastustajalle lahja maalin muodossa. Toinen puoli aika oli huomattavasti parempi ja pystyttiin estämään AC Oulun pelin avaaminen paremmin ja saatiin luotua maalintekotilanteita, mutta viimeistelystä puuttui terävyys. Se näkyi myös eka puoliajalla kun Popa ei onnistunut viimeistelyssä läpiajo- päätteeksi, päävalmentaja Mika Lumijärvi kertoo.

Toinen puoliaika alkaa oululaisten hienoisella painostuksella. 52. peliminuutilla AC Kajaani saa puolittaisen läpiajon pitkän sivurajaheitosta johdosta, mutta Kultin laukaus on heppoinen ja näin ollen helposti torjuttavissa. Kajaanilaiset saa lähes perään toisen hyvän tilanteen, mutta 61. peliminuutilla vasemmalta tulleen keskityksen AC Oulun Heikkilä viimeistelee varmasti ja vie AC Oulun johtoon 3-0.

64.peliminuutilla Severino riistää jälleen pallon keskialueella ja syöttää Popan puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi Popan laukaus suuntautuu vasemmalta ohi. 86. minuutilla AC Kajaani hyökkää oikealta, mutta laadukkaaseen keskitykseen ei löydy jatkajaa maalin edestä. Aivan toisen ajan lopussa niin oululaisten Mäkelällä kuin kajaanilaisten Dhamolla on erinomaiset tilanteet. Mäkelän sijoitus menee niukasti maalin ohi oikealta, mutta Dhamo saa puskettua maalin hyväksytysti sisään.

Keskitysten laatu oli meillä heikkoa koko pelin ajan ja siihen ja moneen muuhunkin asiaan pitää saada parannusta seuraavaa peliä ajatellen. Lopussa saatiin kavennus erikoitilanteesta, kun Zolameso antoi erinomaisen sivuvaparin, johon Pitkänen pääsi puskemaan, mutta maalivahti sai pallon torjuttua yläriman kautta vielä peliin. Jatkotilanteessa Dhamo pääsi sitten laittamaan pallon tyhjään maaliin. Työmoraali oli joukkueella taas hyvä, mutta ACO oli parempi viimeistelyssä ja ansaitsivat voittonsa, Lumijärvi toteaa.

Seuraavan kerran AC Kajaani pääsee näyttämään taitojaan kotiyleisön edessä. SJK akatemia saapuu vieraaksi lauantaina 8.2. klo 19.00.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK