AC KAJAANI RY

AC KAJAANI RY ON PERUSTETTU 12.11.2006

ackajaani-logoKajaanissa miesten jalkapalloilussa on käyty aika ajoin keskustelua siitä, voidaanko täällä muodostaa yhteinen jalkapallojoukkue edustustasolle. Varsin moni on ollut yhteisen joukkueen kannalla, mutta asia on jäänyt aina pelkästään puheiden asteelle.

Kajaanissa on jalkapalloilulla pitkät ja historialliset perinteet, siksi seuroissa vaikuttaneiden ihmisten tekemää työtä on arvostettava ja kunnioitettava. Siis pakolla ei seuroja voida yhdistää.

Fc Tarmo ry ja Kajaanin Palloilijat ry ovat nyt kuitenkin päättäneet ryhtyä sanoista tekoihin ja toimia tavalla, jossa molemmat seurat jatkavat toimintaansa edelleen omien suunnitelmiensa mukaisesti, mutta perustavat miesten edustustasolle yhteisen edustusjoukkueen. Joukkueen nimi on AC Kajaani, jonka pyrkimyksenä on saada kajaanilaisten ja kainuulaisten tuki ja kumppanuus.

Yhteistyön tavoitteena keskittää molempien seurojen paikallinen jalkapallo-osaaminen yhteisen joukkueen rakentamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen. Toisin sanoen mukana olevien seurojen parhaat resurssit kohdennetaan oikeisiin toimiin ja tehtäviin. Joukkue pyrkii noudattamaan kaikessa toiminnassaan linjaa, joka luo ympäristöönsä positiivisuutta ja halukkuutta tulla mukaan toimintaan.

AC Kajaani on miesten edustusjoukkue, joka antaa jatkossa junioreille mahdollisuuden kehittyä ja edetä jalkapalloilussa. Pelaajille ja toimijoille luodaan pelisäännöt, joita on noudatettava. Tämä tarkoittaa tavoitteellisuutta, sitoutumista ja “tiukkaa työn tekemisen meininkiä“. Uusi joukkue ei vain “pelaile”, vaan se tähtää pitkäjänteiseen tavoitteelliseen toimintaan nyt ja tulevaisuudessa.