Uudistunut AC Kajaani kohtaa Ykkösen avauksessa sarjanousija Musan Salaman Porista.Kamppailu potkaistaan käyntiin Kajaanin Liikuntapuistossa lauantaina 27.4 klo 17.00. Avausottelun isäntänä toimii OP Kainuu. (www.op.fi/web/op-kainuu )

OP:n kampanjaliput 10 € (lapset alle 12-v ilmaiseksi) OP:n Kultakortilla kaksi yhden hinnalla.Kaikkien lipun lunastaneiden kesken arvotaan Kontinjoen Herkkukulman lahjoittama Kivikylän Kotipalvaamon herkkukassi. (arvo 20 €)

Ennakkoasetelmien perusteella Ykkönen vaikuttaa jälleen erittäin tasaiselta ja Kakkosesta mukaan nousseet MuSa,TPV ja MYPA ovat jo aiheuttaneet vastustajilleen harmaita hiuksia talven Suomen Cupin otteluissa.Porilaiset tulevat Liikuntapuistoon varmasti kovalla intesiteetillä ja minkäänlaiseen sarjanousijan aliarviointiin ei ole varaa.

Hankalan alkuvuoden jälkeen Ari Kosken ja Marko Milunovicin luotsaama AC on löytänyt peliinsä harjoiteltuja elementtejä ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet päivä päivältä paremmin uuteen ympäristöön ja joukkueen pelitapaan, joka on tuottanut tulosta myös peleissä viimeisen kahden kuukauden aikana.Voitot TPS:sta, EIF:sta ja KuPS:ta antoivat joukkueelle runsaasti uskoa omaan tekemiseen.Tappio Ykkösen ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle AC Oululle kuitenkin muistutti, että joukkueella oli maaliskuun lopulle mentäessä vielä paljon tekemistä viimeistelytehokkuudessa ja pelitavan kokonaisvaltaisessa sisäistämisessä. Tämän jälkeen AC päätti harjoitusotteluidensa sarjan voitolla paikalliskamppailussa Kakkoseen noussutta Kajaanin Hakaa vastaan.

Päävalmentaja Ari Koski lähtee sarja-avaukseen luottavaisena, vaikkakin tilanne ei ole ollut valmennuksellisesti helppo usean pelaajan joukkueeseen liittymisen viivästyttyä.

“Odotukset kauteen ovat suuret. Ollaan onnistuttu löytämään pelitapaan sopivat pelaajat ja vaikka moni on tullut vasta juuri ennen kauden alkua niin he ovat omaksuneet hyvin pelitapaa, joten odotetaan hyvää kautta ja tavoitellaan kärkikahinoita. Se kuitenkin ratkaisee sarjassa että kenellä loukkaantumiset pysyy kurissa ja kuka pystyy kehittämään peliä pitkin kautta.
Kauden alla on keskitytty hiomaan pelitapaa ja samalla kauden avausvastustajiin MuSaan ja AC Ouluun, etsitty heidän vahvuuksia ja heikkouksiaan ja pyritty treenaamaan sen mukaisesti.”

AC Kajaanin lauantain vastustaja MuSa saalisti Suomen Cupin lohkovaiheessa seitsemän pistettä voittaen MYPA:n ja FC Hakan sekä pelasi tasan FF Jaroa vastaan, mutta jäi siitä huolimatta maalierolla rannalle jatkopeleistä.Porilaiset osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa ja joukkueen riveistä löytyykin useita rutinoituneita pelaajia kuten Samu-Petteri Mäkelä, Sami Rantala ja Jussi Välilä muiden muuassa. Nuoremmista pelaajista SJK:n organisaatiosta saapunut Aleksi Pöntinen esitti hienoja otteita Suomen Cupissa.

AC Kajaanin uusista pelaajista nostamme tällä kertaa esiin HJK:n organisaatiosta helmikuussa AC:n riveihin liittyneen Didis Lutumba-Pitah:n.Vikkelä hyökkääjä debytoi Ykkösessä kaudella 2018 Klubi-04:n riveissä.Osoittaen nopeasti potentiaalinsa menestyä niin Ykkösessä kuin isommillakin kentillä tulevaisuudessa.Didis viimeisteli viime kaudella kolme maalia seitsemässätoista ottelussa ja väläytti vaarallisuuttaan myös heti AC-debyytissään viimeistellen 2-1 voittomaalin EIF:n verkkoon Suomen Cupissa ottelun loppuhetkillä.

Didis kertoi näkemyksensä vahvuuksistaan pelaajana ja joukkueen menestysmahdollisuuksista MuSa-ottelun alla:

“Olen nopea hyökkäävä pelaaja, mielestäni erotun muista pelaajista suhteellisen helposti pelityylini takia. Tykkään kuljettaa paljon, olen ovela ilman palloa ja pallon kanssa, juoksen mielelläni tosi paljon ja sijottaudun usein pelissä niin, että vastustajien on vaikea seurata minua.

“Joukkueen pre-season lähti yllättävän hyvin käyntiin siihen nähden kuinka monta uutta pelaajaa on tullut joukkueeseen tulevalle kaudelle. Kun itse tulin joukkueeseen sain heti lämpimän vastaanoton ja tunsin heti kuuluvani joukkueeseen. Sen ansiosta on myös treeneissä ja peleissä ollut helpompi tehdä joukkuetovereiden puolesta töitä. Tulevalle kaudelle menemme hyvillä fiiliksillä, sillä tiedämme että meillä on hyvä porukka, joka osaa pelata jalkapalloa ja voittaa pelejä. Joukkueen pelatessa yhdessä voimme saavuttaa suuria asioita”

AC Kajaani-MuSa Liikuntapuistossa lauantaina 27.4 klo 17.00.Tehdään tästä yhdessä AC Kajaanin historian toistaiseksi paras kausi! Lämpimästi Tervetuloa!

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK