AC Kajaani – Haka 1-2 (0-2)

AC Kajaani – Haka 1-2 (0-2)

Valkeakosken Haka oli odotetun vahva Kajaanissa sunnuntaina pelatussa Ykkösen pelissä. Kotijoukkue AC Kajaanilla oli kuitenkin omat paikat jopa voittaa peli, jos paikoista olisi onnistuttu. Haka aloitti ottelun railakkaasti ja pallo kulki nopeilla, lyhyillä syötöillä mieheltä miehelle. kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla koko ajan hieman perässä, mutta pyrki hyvin karvaamaan tehokkaasti ja rikkomaan Hakan pelinrakentelua.

Haka hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja onnistuikin tekemään avausmaalinsa pelin 16. minuutilla. Pallo pelattiin Jussi Aallon jalkaan, eikä mies erehtynyt vaan vei Hakan 0-1 johtoon. AC Kajaanilla oli ensimmäisellä puoliajalla myös muutama hyvä paikka, joista yksi Michael Nzekwen järjestämä tilanne vasemmalta laidalta maalin eteen. Nzekwe toi pallon näyttävästi ohi hakalaispuolustuksen ja syötti maalin eteen Alexander Akbarille, joka kuitenkin laukoi pallon yli Hakan maalin.

Peliä oli pelattu 23 minuuttia, kun AC Kajaanin Kakha Samsonia kaadettiin hyökkäysalueella, mutta katsojien yllätykseksi Erotuomari antoi tilanteesta vapaapotkun Hakalle ja Samsonialle varoituksen. Vastaavanlainen tilanne syntyi sitten kymmenen minuuttia myöhemmin toisessa päässä, mutta tällä kertaa Erotuomari määräsi tilanteesta Hakalle rangaistuspotkun, jonka Jussi Aalto ampui varmasti AC Kajaanin maaliin. Ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 0-2.

Toisen puoliajan alun joukkueet jatkoivat aloituskokoonpanoilla. Ensimmäiset pelaajavaihdot nähtiin 62. peliminuutin jälkeen. Hakan Jussi Aalto teki tilaa Juha Piriselle ja AC Kajaanin Ville Nikkanen tuli Timo Heikkisen tilalle. Tilanteet vaihtelivat tasaisesti parikymmentä minuuttia, kunnes kotijoukkue otti pelin ohjat käsiin. AC Kajaanin painostus ja pelinhallinta palkittiin 67 minuutin kohdalla, kun kotijoukkueen Vadims Gospodars laukoi kavennuksen 1-2. Maalin jälkeen kotijoukkue vei hienokseltaan peliä ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä AC Kajaani painostuksen jälkeen tilanne olisi voinut olla 3-2 kotijoukkueelle, mutta Valkeakosken Haka pystyi pitämään kiinni johtoasemastaan kajaanilaisten painostuksen aikana, eikä pelin lopussa juurikaan vaarallisia tilanteita syntynyt kumpaankaan päähän.

Totuuden nimissä on todettava, että Haka oli kokonaisuudessaan pelin hallitsevampi osapuoli ja AC Kajaanin perisynti maalipaikkojen tuhlailu ei tässäkään pelissä tuonut sarjapisteitä. Ei edes sitä yhtä.

JALKAPALLOSTADION

Lönnrotinkatu 1
87100 Kajaani

AC KAJAANI RY

toimisto@ackajaani.fi
ackajaani07@gmail.com

Lippujen hinnat

15€ normaali lippu

13€ erityisryhmät

7€ 10-16-vuotiaat

ALLE 10-vuotiaat vapaa pääsy

Osta AC Kajaanin fanipaita!

Pelkkä paita: 30€

Paita nimellä: 40€

Paita nimellä ja numerolla: 50€

Maksu: FI29 5760 0320 0912 74

Paidan noutaminen tapahtuu kotiotteluiden yhteydessä lippuportilta!

FACEBOOK